Przejdź do treści

Ile macie jednocześnie otwartych paczek kawy?

Kawa ziarnista
4 4 101
  • Pytanie raczej skierowane do użytkowników młynków SD 🙂
    Ile macie jednocześnie otwartych paczek kawy? Ja najczęściej mam 2-3 paczki różnych kaw do espresso (dla mnie, do mlecznych dla żony, decaf) i 3-4 paczki do przelewów. Z tego też względu celuje w paczki 250 i 500 g żeby za długo nie było otwarte.

• Sam w to nie wierzę, ale w tej chwili mam otwartych 14 paczek pod przelewy i 1 pod espresso. Jak do tego doszło nie wiem... 😉 Do tego jeszcze kalendarz adwentowy żeby nudno nie było.

Zazwyczaj jest tego wyraźnie mniej i staram się mieć otwartych nie więcej niż 5 paczek pod przelewy.

• Ja też kiedyś miałem dużo otwartych na raz. Teraz mam dwie, jedni espresso i jeden przelew. Następna otwieram jak kończę obecne 🙂

• Zwykle 1-3 kawy pod espresso i 1-2 do przelewów. Jeśli chodzi o alternatywy to jestem raczej "niedzielnym" kawoszem.
    W przypadku espresso jedna kawa to taki standard, używany jako kawa codzienna (doppio, kawy mleczne) i pozostałe jedna-dwie to taki asortyment konesera, czyli kawy o bardzo skomplikowanej naturze, często jaśniej palone których moja żona w życiu nie dałaby rady wypić z mlekiem 🙂

Sugerowane posty

• Palarnie kawy - czy da się wskazać najlepsze?

Kawa ziarnista
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    68 Wyświetlenia
    S
    @Dawid4792 napisał w Palarnie kawy - czy da się wskazać najlepsze?: widząc tam takie palarnie jak LaCava, Audun, Coffee Grange, czy Kafar, muszę przyznać że nie jest to złe zestawienie, a całkiem dobre. Zgadzam się, że to całkiem dobre zestawienie. Pokazuje też, że temat dobrej kawy pojawia się w mediach głównego nurtu. Bądźmy optymistami i przyjmijmy, że to dla nas dobrze. @Dawid4792 napisał w Palarnie kawy - czy da się wskazać najlepsze?: Co myślicie o tym? Da się wskazać 10, 12 czy 20 wiodących palarni, nie pomijając żadnej istotnej? Może być ciężko, ponieważ pojawia się pytanie jakie przyjąć kryteria? Jak porównać tą olbrzymią ilość palarnii?
  • Kawy premium od marketowych korporacji

Kawa ziarnista
    9
    0 Głosy
    9 Posty
    175 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja jakiś czas temu piłem Lavazze Gran riserva. Wtedy dało się ją jeszcze kupić za 74zł. Naprawdę nie było się do czego przyczepić, naprawdę smaczna kawa.
  • Ocena kawy palonej w domu

Kawa ziarnista
    3
    2 Głosy
    3 Posty
    85 Wyświetlenia
    W
    Zamówienia powyżej € 120, Roast Rebels dostarcza kurierem do domu. Guatemala i Ethiopia maja chyba najwięcej czekolady, przeważnie mieszam wszystkie 4. Przygotuje 4 osobne próbki.