Palarnia Beskidzka Palarnia Kawy - opinie i recenzje ich kaw
-
Witam,
ciekawi mnie czy mieliście już do czynienia z Beskidzką Palarnią Kawy? Czy próbowaliście jakiejkolwiek z ich kaw? Link do strony:Beskidzka Palarnia Kawy
Beskidzka Palarnia Kawy – rzemieślnicza palarnia kawy z Bielska-Białej oferująca świeżo paloną kawę 100% Arabica. Skontaktuj się z nami już dziś!
Beskidzka Palarnia Kawy (beskidzkapalarniakawy.pl)
Jako, że aktualnie kupuję kawę tylko u nich, to podzielę się pierwszą opinią na ich temat i kawy którą sprzedają.
Z kaw które testowałem, to na ten moment Brazylia Santos, Etiopia Djimmah, Kenia AA i ich Góralski Blend.
Jeżeli chodzi o Brazylię, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Kawa zawsze przychodzi ładnie i równomiernie wypalona. Smak naprawdę dobry. Fajnie wyczuwalne nuty orzecha i czekoladowa słodkość. Dla mnie faworyt z ich sklepu. Teraz mają promocję na Brazylię:
Cena bardzo przystępna. Zamawiałem w piątek i wczoraj dostałem. Żadnej różnicy nie ma względem tej ich sygnowanej logiem BPK.
Etiopia również sprawdza się świetnie. Fajna wyczuwalna, owocowa kwasowość. Kawa mocniejsza w odbiorze niż Brazylia. Często robię sobie z niej espresso i do tego nadaje się idealnie. Do codziennego picia? Jeżeli lubisz mocniejszą kawę z cytrusowym posmakiem - jak najbardziej mogę polecić. Osobiście wolę Brazylię ze względu na bardziej zrównoważony smak.
https://allegro.pl/oferta/swiezo-palona-kawa-ziarnista-etiopia-djimmah-rzemieslnicza-100-arabica-1kg-17690692532 - też mają ją teraz taniej, więc polecam sobie zakupić na spróbowanie.
Góralski Blend to ich dedykowana mieszanka Robusty i Arabiki (jak dzwoniłem do nich zapytać co to za wynalazek, to tak mi powiedzieli). Szczerze? Nic wybitnego. Poprawna kawa Arabica z domieszką Robusty. Moja żona bardzo lubi ją wypić przed pracą, zawsze biorę drobno zmieloną i robię jej tzw "zalewajkę".
Co mogę jeszcze powiedzieć? Na pewno trzeba ich pochwalić, bo naprawdę się starają. Zakupiłem od nich już chyba z 30-40 opakowań z kawą i zawsze jest wypalona tak jak powinna czyli równomiernie. Zdarza się, że jedno albo dwa ziarenka odbiegają od reszty, ale w granicach tolerancji. Mają naprawdę dobre opakowania. Aktualnie w tych opakowaniach trzymam sobie kawę i jestem bardzo zadowolony. Bardzo podoba mi się również fakt, że jeżeli proszę o jakiś stopień zmielenia, to zawsze taki dostanę. Czasem lubię sobie poeksperymentować więc fajnie, że jest miejsce, które mi na to pozwala.
Myślę, że w pełni wyczerpałem temat. Na pewno na przestrzeni miesięcy popróbuję jeszcze innych kaw od nich i również się wypowiem. Ciekawi mnie jednak czy ktoś też już próbował ich kaw i jaka jest jego opinia.
-
Brzmi rozsądnie z opisu, rarytas w tych czasach patrząc na ceny. Bardzo duży wybór regionów, czy data palenia tych kaw również robi wrażenie? W każdym razie to chyba pierwsza palarnia, która sprzedaje próbki 100g, bardzo mi się to podoba, mógłbym chyba kupić w ten sposób całą ofertę.
Chętnie kiedyś wypróbuję kawę, chociaż aktualnie plasuje się na 3 miejscu w mojej liście oczekujących, więc nie prędko.
-
Może w końcu spróbuję tę ich Etiopkę, ciekaw jestem..