Przejdź do treści

Trip Coffee - opinie i recenzje

Kawa ziarnista
2 2 162 1
  • Trip Coffee to marka polskiej palarni Roastwell założonej w lipcu 2023r. Jej współwłaścicielem jest właściciel sklepu Konesso.

Mieliście styczność z ich wypałem? Jest wart uwagi?

• Kilka razy dostawałem próbki tych kaw, w tym od @Dawid4792 . Kawki mają niezłe ale jakoś nigdy żadnej potem nie zamówiłem.

Sugerowane posty

• Bracia Ziółkowscy – opinie, recenzje

Kawa ziarnista
    7
    1 Głosy
    7 Posty
    295 Wyświetlenia
    SemtexS
    @ciastek napisał: Dziś spróbowałem po raz pierwszy ich wypału, Słodkiego Espresso. Po niedawnym zawodzie jednej z popularnych palarni okazało się to miłą odmianą. Jak na średni stopień palenia body wyszło bardzo okrągłe i jestem ciekaw jutrzejszych efektów. Odkopię może ten temat, ale "Bracia" na to zasługują, bo to taka palarnia, w której i o której się mniej mówi, a więcej tam się chyba po prostu robi. Słodkie Espresso to ostatnio moja ulubiona kawka pod szybkie espresso, takie na co dzień. W sumie zamówiłem przez ostatnie 4 miesiące 4 małe paczki. Jakość jest równa i naprawdę wysoka. Teraz szukam czegoś fajnego do zmieszania z mlekiem na pierwszą poranną kawkę i zamówiłem Ciemny Wypał. Bardzo jestem ciekaw tej dość egzotycznej, na pierwszy rzut oka, mieszanki, na którą składają się ziarna arabiki w proporcji 50/50 Kolumbia (Huila) i Indie (Chikmagalur - Karnataka). Ponoć mieszanka skomponowana dawno temu, następnie zniknęła z oferty i wróciła ~ 2 lata temu. Może ktoś próbował?
  • Palarnia Beskidzka Palarnia Kawy - opinie i recenzje ich kaw

Kawa ziarnista
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    330 Wyświetlenia
    HeniutekH
    Może w końcu spróbuję tę ich Etiopkę, ciekaw jestem..
  • Palarnia Blue Orca Coffee - opinie i recenzje

Kawa ziarnista
    8
    1
    0 Głosy
    8 Posty
    846 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Kenia z Blue Orci była lepsza niż Brazylia. W tej cenie jednak da się kupić już lepszą kawę. Prawdę mówiąc trudno mi zrozumieć fenomen tej palarni, nic szczególnego nie oferują, kiedyś broniło się to jeszcze niską ceną, ale teraz...