Przejdź do treści

Trip Coffee - opinie i recenzje

Kawa ziarnista
2 2 171 1
  • Trip Coffee to marka polskiej palarni Roastwell założonej w lipcu 2023r. Jej współwłaścicielem jest właściciel sklepu Konesso.

Mieliście styczność z ich wypałem? Jest wart uwagi?

• Kilka razy dostawałem próbki tych kaw, w tym od @Dawid4792 . Kawki mają niezłe ale jakoś nigdy żadnej potem nie zamówiłem.

Sugerowane posty

• Bracia Ziółkowscy – opinie, recenzje

Kawa ziarnista
    7
    1 Głosy
    7 Posty
    320 Wyświetlenia
    SemtexS
    @ciastek napisał: Dziś spróbowałem po raz pierwszy ich wypału, Słodkiego Espresso. Po niedawnym zawodzie jednej z popularnych palarni okazało się to miłą odmianą. Jak na średni stopień palenia body wyszło bardzo okrągłe i jestem ciekaw jutrzejszych efektów. Odkopię może ten temat, ale "Bracia" na to zasługują, bo to taka palarnia, w której i o której się mniej mówi, a więcej tam się chyba po prostu robi. Słodkie Espresso to ostatnio moja ulubiona kawka pod szybkie espresso, takie na co dzień. W sumie zamówiłem przez ostatnie 4 miesiące 4 małe paczki. Jakość jest równa i naprawdę wysoka. Teraz szukam czegoś fajnego do zmieszania z mlekiem na pierwszą poranną kawkę i zamówiłem Ciemny Wypał. Bardzo jestem ciekaw tej dość egzotycznej, na pierwszy rzut oka, mieszanki, na którą składają się ziarna arabiki w proporcji 50/50 Kolumbia (Huila) i Indie (Chikmagalur - Karnataka). Ponoć mieszanka skomponowana dawno temu, następnie zniknęła z oferty i wróciła ~ 2 lata temu. Może ktoś próbował?
  • Speciality coffee - co to naprawdę znaczy?

Kawa ziarnista
    13
    0 Głosy
    13 Posty
    643 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja musze przesłuchać ten podcast, bo mam duże zaległości O specialty coffee mam sporo przemyśleń. Z upływem lat zacząłem dostrzegać, że to jest coś, czego nie spożywa 95% osób spożywających kawę w naszym kraju. Ja w branży specialty widzę obecnie hermetyczne środowisko. Większość Polaków nie zna tych ludzi, nie zna palarni, nie zna aktualnych mistrzów Polski baristów, czy brewers. Nie wiedzą co to aeropress. To jest prawda z którą trzeba się pogodzić i nie wziąłem tego z kapelusza, bo często rozmawiam z ludźmi o kawie i może z dwa razy w życiu trafiłem gdzieś tak na kogoś kto ogarniał temat.
  • Palarnia Beskidzka Palarnia Kawy - opinie i recenzje ich kaw

Kawa ziarnista
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    338 Wyświetlenia
    HeniutekH
    Może w końcu spróbuję tę ich Etiopkę, ciekaw jestem..