Palarnia Beskidzka Palarnia Kawy - opinie i recenzje ich kaw
-
Witam,
ciekawi mnie czy mieliście już do czynienia z Beskidzką Palarnią Kawy? Czy próbowaliście jakiejkolwiek z ich kaw? Link do strony:
Beskidzka Palarnia Kawy
Beskidzka Palarnia Kawy – rzemieślnicza palarnia kawy z Bielska-Białej oferująca świeżo paloną kawę 100% Arabica. Skontaktuj się z nami już dziś!
Beskidzka Palarnia Kawy (beskidzkapalarniakawy.pl)
Jako, że aktualnie kupuję kawę tylko u nich, to podzielę się pierwszą opinią na ich temat i kawy którą sprzedają.
Z kaw które testowałem, to na ten moment Brazylia Santos, Etiopia Djimmah, Kenia AA i ich Góralski Blend.
Jeżeli chodzi o Brazylię, to nie mam żadnych zastrzeżeń. Kawa zawsze przychodzi ładnie i równomiernie wypalona. Smak naprawdę dobry. Fajnie wyczuwalne nuty orzecha i czekoladowa słodkość. Dla mnie faworyt z ich sklepu. Teraz mają promocję na Brazylię:
Cena bardzo przystępna. Zamawiałem w piątek i wczoraj dostałem. Żadnej różnicy nie ma względem tej ich sygnowanej logiem BPK.
Etiopia również sprawdza się świetnie. Fajna wyczuwalna, owocowa kwasowość. Kawa mocniejsza w odbiorze niż Brazylia. Często robię sobie z niej espresso i do tego nadaje się idealnie. Do codziennego picia? Jeżeli lubisz mocniejszą kawę z cytrusowym posmakiem - jak najbardziej mogę polecić. Osobiście wolę Brazylię ze względu na bardziej zrównoważony smak.
https://allegro.pl/oferta/swiezo-palona-kawa-ziarnista-etiopia-djimmah-rzemieslnicza-100-arabica-1kg-17690692532 - też mają ją teraz taniej, więc polecam sobie zakupić na spróbowanie.
Góralski Blend to ich dedykowana mieszanka Robusty i Arabiki (jak dzwoniłem do nich zapytać co to za wynalazek, to tak mi powiedzieli). Szczerze? Nic wybitnego. Poprawna kawa Arabica z domieszką Robusty. Moja żona bardzo lubi ją wypić przed pracą, zawsze biorę drobno zmieloną i robię jej tzw "zalewajkę".
Co mogę jeszcze powiedzieć? Na pewno trzeba ich pochwalić, bo naprawdę się starają. Zakupiłem od nich już chyba z 30-40 opakowań z kawą i zawsze jest wypalona tak jak powinna czyli równomiernie. Zdarza się, że jedno albo dwa ziarenka odbiegają od reszty, ale w granicach tolerancji. Mają naprawdę dobre opakowania. Aktualnie w tych opakowaniach trzymam sobie kawę i jestem bardzo zadowolony. Bardzo podoba mi się również fakt, że jeżeli proszę o jakiś stopień zmielenia, to zawsze taki dostanę. Czasem lubię sobie poeksperymentować więc fajnie, że jest miejsce, które mi na to pozwala.
Myślę, że w pełni wyczerpałem temat. Na pewno na przestrzeni miesięcy popróbuję jeszcze innych kaw od nich i również się wypowiem. Ciekawi mnie jednak czy ktoś też już próbował ich kaw i jaka jest jego opinia.
-
Brzmi rozsądnie z opisu, rarytas w tych czasach patrząc na ceny. Bardzo duży wybór regionów, czy data palenia tych kaw również robi wrażenie? W każdym razie to chyba pierwsza palarnia, która sprzedaje próbki 100g, bardzo mi się to podoba, mógłbym chyba kupić w ten sposób całą ofertę.
Chętnie kiedyś wypróbuję kawę, chociaż aktualnie plasuje się na 3 miejscu w mojej liście oczekujących, więc nie prędko.

-
Może w końcu spróbuję tę ich Etiopkę, ciekaw jestem..
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się