Przejdź do treści

Palarnia Hersey

Kawa ziarnista
1 1 15 1
  • Kiedyś usłyszałem od pewnego znawcy pizzy, że jak chcesz przekonać się czy dana pizzeria jest faktycznie dobra, to spróbuj w niej margherity. Jeśli fundamenty są dobre, to dalej będzie tylko lepiej. Tak oto kupiłem brazylie Antidotum Espresso.

0fb0eb85-bc8b-468b-a998-933246c03136-image.jpeg

Cytując notatkę roastera: "Kwasowość praktycznie niewidoczna, w roli szarej eminencji. Czekolada i orzechy w płynie. No wiesz o co chodzi!", niestety tutaj odebrałem sprzeczny rezultat, kawa ma sporo kwasowości, po różnych kalibracjach temperatury, gdy zacząłem wchodzi w goryczkowe klimaty odpuściłem, uznałem, że to tzw. "dojrzała kwaskowość", posmak pożeczki, malin itp. jednak to była wyłącznie opinia bez wcześniejszej autosugestii, cóż za zdziwienie mnie trafiło, po przeczytaniu notatki roastera. Cóż to nie moje klimaty, jednak kawa ma z pewnością coś do zaoferowania.

Sugerowane posty

• Palarnia ToKawa - Szczecin

Kawa ziarnista
    9
    2
    2 Głosy
    9 Posty
    203 Wyświetlenia
    pawel890P
    Po lekkim zapchaniu zapasów innymi kawami, dopiero wróciłem do Yellow Catuai, to nie jest zwykła płaska Brazylia, kolejne słodkie espresso jakie warto polecić. Świetna kawa do której na pewno wrócę, mam nadzieje, że zostanie w ofercie na dłużej. W kontekście wszystkich 3 kaw z ostatniego zakupu, ta z pewnością najsłodsze espresso i najlepsza propozycja.
  • Palarnia Beskidzka Palarnia Kawy - opinie i recenzje ich kaw

Kawa ziarnista
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    240 Wyświetlenia
    HeniutekH
    Może w końcu spróbuję tę ich Etiopkę, ciekaw jestem..
  • Ulubiona palarnia kawy...

Kawa ziarnista
    29
    1 Głosy
    29 Posty
    2k Wyświetlenia
    K
    Ja to już stary chłop, który najbardziej lubi metody przelewowe jakiś Drip i eksperymenty. Brazylię piję z żoną i jak dzieciaki wpadają do nas w odwiedziny i używam takiego ekspresu: Maestosa EPAM960.75.GLM Mam też Flair 2 PRO, ale z tego tylko ja pijam, bo każdy mówi, że Espresso to tylko dla starych dziadów.