Przejdź do treści

Home Barista Plus

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
2 2 78
  • Kilka tygodni temu dostalem od Wirsh nowa maszynke do espresso. Jest to sprzet dla poczatkujacego baristy, ktory nie chcę inwestować duzo ale oczekuje dobrego espresso i możliwości spienienia mleka. Maszyna ma włoską pompę , ktora dostarcza ciśnienie 20bar (!) oraz termoblok (1450w) co czyni ją gotowa do pracy w mniej niz 2 min.
    Model ktory ja dostałem jest dostepny na rynek amerykański ale na pewno mozna znaleźć coś podobnego w Europie.
    Zapraszam do obejżenia pełnej recenzji:
    https://youtu.be/LTmNJQPopDE?si=sJv0XAwNDOKmo5P4

IMG_3362.jpeg

Sugerowane posty

• 3 Głosy
    3 Posty
    138 Wyświetlenia
    MikołajM
    Dzięki bardzo za pozytywne słowa . Tak jak to @korea83 wspomniał, problem z za szybkimi obrotami został już rozwiązany. Co do sukces produktu w tym przypadku dla mnie on został osiągnięty. Od początku był to projekt, który nie miał być nigdy na szeroką skalę produkowany. To handmade z krwi i kości, który ma być z najwyższej jakości produktów, mieć nietuzinkowy design i poprawność działania. Zdaję sobie sprawę, że są tańsze rozwiązania, tak jak to @Dawid4792 podawał przykład z młynkami i zdecydowanie się z tym zgadzam. Natomiast pomimo tego, że chińskie zamienniki są tańsze i równie dobrze działają, Comandante nadal ma swoich odbiorców, którzy niekoniecznie stawiają na cenę, ale na poczucie produktu premium. Coś co "ma duszę". A ja ręcznie produkując i składając każdą sztukę, dołączając ręcznie podpisany certyfikat jakości tę duszę w każdym produkcie zabieram. I właśnie dla takich ludzi dedykuję moje WDT. Dzięki jeszcze raz za każdą opinię. Każda z nich daje inne podejście i pomaga w dopracowaniu. Z pasji do kawy, dla pasjonatów kawy 🫡
  • 1 Głosy
    9 Posty
    824 Wyświetlenia
    S
    Meraki zamontowało w obu bojlerach zawory umożlwiające pełne obciążenie obu bojlerów. To proste rozwiązanie jednak nie jest spotykane we wszystkich ekspresach. Możliwość opróżniania bojlerów ułatwia odkamienianie, przechowywanie a w naszym klimacie również transport ekspresów w zimie. [image: 1750236495657-meraki-espresso-machine-descaling-tutorial-2-25-screenshot.png] [image: 1750236494490-meraki-espresso-machine-descaling-tutorial-2-22-screenshot.png] To powinno być standardowe rozwiązanie w każdym ekspresie, ale niestety nie jest. Brawo Meraki! Screeny z filmu: https://www.youtube.com/watch?v=8Rj9-ITDFqM
  • 0 Głosy
    11 Posty
    371 Wyświetlenia
    S
    Ciekawe testy. Ostatnio rzadko pije espresso więc z nich prawie nie korzystam. Gdybym wrócił do tego rytuału to myślę, że kilka dni w tych pojemniczkach kawie nie zaszkodzi.