Bookoo Puckgo 3 in 1 Tamper
-
Tamper 3 w 1 - super rozwiązanie czy niepotrzebna zabawka?
Ostatnio dostałem nowy tamper od Bookoo i od początku nie byłem pewien co o nim sądzić. Na pierwszy rzut oka tamper jak tamper. Samopoziomujący i z kalibrowana silą nacisku (10kg). To co czyni go wyjątkowym jest ze w zestawie mamy jeszcze dosing funnel a dodatkowo WDT ukryty wewnątrz tampera.
Rozwiazanie ciekawe ale czy jest to coś co zainteresuje potencjalnego użytkownika? Ja nie jestem do końca przekonany. A wy jak myślicie?
Zapraszam do obejrzenia pełnej recenzji na YT :
https://youtu.be/dwPtsaYJ4d0?si=JDCXQK1iEwHozd3b -
Ciekawy patent. Czytając opis zastanawiałem się, jak została rozwiązana integracja z WDT
Dla mnie główny wymóg wobec tampera to samopoziomowanie. Pozostałe kwestie nie są dla mnie aż tak ważne.@skansen
Masz racje z tymi dodatkami. Dodatkowa ciekawa sprawa tego tampera to inaczej niz w przypadku np Force Tamper, nie ma tu takiego skoku na końcu ubijania. Bookoo oczywiscie twierdzi ze ich tamper jest najlepszym ze wszystkich. Ja uwazam ze jest dobry.
Obecnie najchętniej siegam po tamper od Pesado. -
Niezły patent. Na pewno dzięki temu zajmie mniej miejsca
Jakbym wracał do espresso to na pewno postawiłbym znowu na tamper dynamometryczny. Chociaż mi wygodnie używało się tego od Bombera.
-
Niezły patent. Na pewno dzięki temu zajmie mniej miejsca
Jakbym wracał do espresso to na pewno postawiłbym znowu na tamper dynamometryczny. Chociaż mi wygodnie używało się tego od Bombera.
@Dawid4792 odszedłeś od espresso? Jak to tak?
-
@Dawid4792 odszedłeś od espresso? Jak to tak?
@Mycoffeeshow no na rzecz Nivony Cube
no i bez zmian pije też przelewy.
Wrzucę jakaś mini recenzje Nivony
-
-