Przejdź do treści

Bookoo Puckgo 3 in 1 Tamper

Przeniesiony Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
6 3 192
  • Tamper 3 w 1 - super rozwiązanie czy niepotrzebna zabawka?
    Ostatnio dostałem nowy tamper od Bookoo i od początku nie byłem pewien co o nim sądzić. Na pierwszy rzut oka tamper jak tamper. Samopoziomujący i z kalibrowana silą nacisku (10kg). To co czyni go wyjątkowym jest ze w zestawie mamy jeszcze dosing funnel a dodatkowo WDT ukryty wewnątrz tampera.
    Rozwiazanie ciekawe ale czy jest to coś co zainteresuje potencjalnego użytkownika? Ja nie jestem do końca przekonany. A wy jak myślicie?
    Zapraszam do obejrzenia pełnej recenzji na YT :
    https://youtu.be/dwPtsaYJ4d0?si=JDCXQK1iEwHozd3b

3df8c0ec-0213-4478-9873-3e2e697d42f1.jpeg

• Ciekawy patent. Czytając opis zastanawiałem się, jak została rozwiązana integracja z WDT 🙂
    Dla mnie główny wymóg wobec tampera to samopoziomowanie. Pozostałe kwestie nie są dla mnie aż tak ważne.

• Ciekawy patent. Czytając opis zastanawiałem się, jak została rozwiązana integracja z WDT 🙂
    Dla mnie główny wymóg wobec tampera to samopoziomowanie. Pozostałe kwestie nie są dla mnie aż tak ważne.

@skansen
    Masz racje z tymi dodatkami. Dodatkowa ciekawa sprawa tego tampera to inaczej niz w przypadku np Force Tamper, nie ma tu takiego skoku na końcu ubijania. Bookoo oczywiscie twierdzi ze ich tamper jest najlepszym ze wszystkich. Ja uwazam ze jest dobry.
    Obecnie najchętniej siegam po tamper od Pesado.

• Niezły patent. Na pewno dzięki temu zajmie mniej miejsca 🙂

Jakbym wracał do espresso to na pewno postawiłbym znowu na tamper dynamometryczny. Chociaż mi wygodnie używało się tego od Bombera.

• Niezły patent. Na pewno dzięki temu zajmie mniej miejsca 🙂

Jakbym wracał do espresso to na pewno postawiłbym znowu na tamper dynamometryczny. Chociaż mi wygodnie używało się tego od Bombera.

@Dawid4792 odszedłeś od espresso? Jak to tak?

• @Dawid4792 odszedłeś od espresso? Jak to tak?

@Mycoffeeshow no na rzecz Nivony Cube 🙂 no i bez zmian pije też przelewy.

Wrzucę jakaś mini recenzje Nivony 🙂

• S skansen przeniósł ten temat z dnia
  • S skansen przeniósł ten temat z Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. dnia
Sugerowane posty

• 2 Głosy
    14 Posty
    307 Wyświetlenia
    pawel890P
    Odnośnie monitoru ciśnienia, to pewnie jeszcze zrobie osobny wątek, chociaż tutaj trzeba się bardzo zastanowić czy potrzebujemy takiego gadżetu. Co do samej wagi, tutaj masz mój wykres sprzed chwili. Z samą wagą miałbyś wszystko poza niebieskim wykresem ciśnienia. Czy to sztuka dla sztuki? Trochę tak i nie. Jestem pewien, że pewne osoby osiągną podobny rezultat bez wagi. Ja natomiast uczę się trochę z tych wykresów na temat tego, żeby utrzymywać bardziej liniowy profil oraz przekładać jakieś znane profile z innych ekspresów dźwigniowych do Flair. Póki co jestem zadowolony z rezultatów, wczoraj piłem kawę z profilowaniem LexaX i jak dla mnie to były zupełnie inne doznania smakowe, mimo tych samych ziaren, grubości mielenia etc. Po prostu zabawa, ale nie konieczność. [image: 1757838722421-img_2449.png]
  • Mazzer Philos - recenzja nowości w gamie młynków SD

Młynki recenzja mazzer młynek sd
    3
    3 Głosy
    3 Posty
    192 Wyświetlenia
    B
    @skansen zakup jest prawdopodobnie możliwy głównie przez stronę producenta. Kupiłem młynek z drugiej ręki, ponieważ pierwszy właściciel niedługo po otrzymaniu przesylki stwierdził, że woli zostać przy młynku napędzanym siłą mięśni
  • Eureka Baby Grinder - moje wrażenia z 6 miesięcy użytkowania

Młynki recenzja młynek ręczny eureka
    4
    1 Głosy
    4 Posty
    158 Wyświetlenia
    pawel890P
    @skansen Jak myślę o marce Eureka to mam w głowie najbardziej designerskie młynki, aczkolwiek po ich ostatnich eksperymentach mam spore wątpliwości. Szklane hoppery i pojemniczki na kawę jakoś do mnie nie przemawiają. A druga sprawa, że pozbywam się wszystkich ręcznych młynów, zostawiam sobie jeden 1Zespresso Q1 na wszelki wypadek do podróży. [image: 191-1.jpg?v=1]