Nowe SE PRO WDT od MHW-3BOMBER
-
Od dawna jestem fanem zmechanizowanych narzędzi WDT a moim ulubionym było Cyclone WDT od MHW-3BOMBER. Moze nie jest to urządzenie perfekcyjnie, ale bardzo dobre i znacznie przyśpiesza przygotowanie kawy.
Niedawno dostałem ich nowy SE Pro WDT ktory ma byc jeszcze lepszy. Posiada tyle samo igieł (14) ale sa one rozłożone nieco inaczej, dzieki czemu rozprowadzaja kawe bardziej precyzyjnie. Promień działania to 59mm podczas gdy w starszej wersji to tylko 55mm.
Znacznie łatwiej jest tez regulować głebokość działania (pomiedzy 20-30mm).
To co mi sie nie podoba to wg mnie zawyżona cena nowego sprzętu który kosztuje prawie dwa razy tyle co poprzednik.
Jesli to was nie zniechęci to polecam bo jest to jeden z lepszych narzędzi do WDT. Mam tez dla was kupon rabatowy: mycoffeeshowjack , który można użyć na stronie producenta.
Polecam też moją pełną recenzję na YT: -
Ciekawe narzędzie i świetny materiał. Sam korzystam z narzędzia WDT w wersji wydrukowanej - Umikota. Na plus omawianego narzędzia na pewno jest regulacja głębokości oraz dołączone akcesoria.
Ciężko mi się wypowiedzieć na temat wprawiania tych narzędzi w ruch, ale chyba to z filmiku zapewnia lepszą powtarzalność.Pytanie do Ciebie Jacku @Mycoffeeshow - czy konieczne jest wyrównanie przemiału w sitku przed WDT? Ja przyznam szczerze, że tego nie robię, zakładam, że jest to jedno z zadań w WDT.
-
-
Dzień dobry na nowym forum.
-
737 zł za w sumie gadżet to już dla mnie gruba przesada. A i kod w linku pod filmem chyba nie działa, ponieważ z nim i bez na stronie bombera cena jest taka sama (edit: a dobra, w treści opisu jest dodatkowy kod). Za to na aliexpresie obecna cena to i tak szalone 638,59zł.
-
-
W pierwszej chwili gógiel skierował mnie na ofertę za 75$ a okazało się, że to wersja pierwsza.
-
W sumie to nie jest tak, że nagle podnieśli wszystkie cenniki, ponieważ na tle konkurencji mają wciąż bardzo dobre ceny. Aczkolwiek ten gadżet to cena… faktycznie zwała z nóg. Chyba, że ta cała precyzja i łożyska faktycznie są drogie w produkcji.
-