Dyskusja o wagach
-
Ja kiedyś używałem wagi AVX, takiej małej pod espresso. Też rzuciło mi się tam w oczy pewne opóźnienie jeśli chodzi o wyświetlacz. Aktualnie mam nowego Timemore black mirror i muszę przyznać że nie ma się do czego przyczepić. Jest płynnie, a bateria to starcza na długie miesiące użytkowania, zanim będzie trzeba ją ładować.
-
W sumie to temat na oddzielny wątek.
@Mycoffeeshow, czy też Jacek pisał bodajże, że dostał na testy wagę Bookoo.
Super sprawa, gdy można dokupić "sensor ciśnienia" pracujacy w trybie BT, współpracujący z wagą i apką na tablecie czy telefonie.
Można o fajną funkcjonalność rozbudować ekspres z e61, flair58 czy też mojego Robocika.
Niestety nie jest to tania rzecz, wyszłoby pewnie koło klocka za zestaw, waga/sensor + adapter.
Niestety w necie sporo opinii o wadliwym oprogramowaniu, problemem z updatem firmware wagi z jej częstymi freezami itd.
Może ju to "naprawili"?!Przypomniało mi się, że na black friday kupiłem TinyS2 z futerałem.
Nie rozpakowałem jej nawet dobrze, eh. -
Co do szybkości wagi, ciężko mi ocenić ponieważ nigdy nie miałem lepszej wagi w rękach. Ale nagrałem filmik jak mój AVX KC200 radzi sobie z mierzeniem czasu. Osobiście jestem bardzo zadowolony i ta precyzja jest dla mnie wystarczająca. Chociaż głównym motywem, dlaczego kupiłem tą wagę był rozmiar 10x10cm konieczny dla Flair58
Chętnie usłyszę od kogoś czy w tym filmiku faktycznie widać problem z szybkością wagi.