Przejdź do treści

Baltic Express - czyli (prawie) dobry zestaw kawowy.

Kawa na mieście i w podróży
3 3 228
  • Baltic Express to bezpośrednie połączenie kolejowe obsługiwane przez PKP i České Dráhy, kursujące 4 razy dziennie między Gdynią a Pragą. W składzie znajdują się zarówno wagony czeskie jak i polskie. W pociągu którym jechałem z Poznania do Wrocławia wagon barowy był czeski, z czeską obsługą a za zamówienia zapłaciłem kartą w czeskich koronach. Zdziwienie mojej żony widząc na rachunku transakcję z czeską lokalizacją można chyba by tylko porównać do zdziwienia Stanisława Palucha zapytanego czy był w Anglii (w filmie Miś 🙂 ).

Wracając do naszego pociągu - taki ekspres można zobaczyć chyba tylko we włoskich pociągach. Do szczęścia brakuje tylko młynka, kawa jest z kapsułek 😞

Balitc express.jpg

Szkoda. Na pocieszczenie zostają inne napoje widoczne koło ekspresu. Je polecam z czystym sumieniem.

• Taki ekspres a kawa z kapsułek 🤦 Kiedyś się wybiorę nim do Czech. Chyba wezmę swój młynek 😉

• A mogłeś wziąć Philosa w walizce…albo chociaż Omegę 😄

Sugerowane posty

• Wacaco Pixapresso – espresso w podróży

3
    4
    1 Głosy
    3 Posty
    419 Wyświetlenia
    S
    @ciastek napisał w Wacaco Pixapresso – espresso w podróży: Choć brzmi kusząco, efekty niestety zdają się nie być wcale lepsze, przynajmniej według filmu powyżej Ciekawe. Wygląda na to, że cały ekspres jest "zoptymalizowany" pod sitko ciśnieniowe. Sądzę, że jest więcej maszynek które "wolą" sitka ciśnieniowe.
  • Malbork - polecane kawiarnie

1
    2
    1 Głosy
    1 Posty
    146 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział
  • Gdańsk - najlepsze kawiarnie

3
    0 Głosy
    3 Posty
    289 Wyświetlenia
    pawel890P
    Perro Negro Kaffe Kiedyś wpadłem do kawiarni, całkiem blisko rynku, generalnie to takie połączenie baru z kawiarnią, ciekawy klimat w środku. Można się napić dobrej kawy i zjeść ciasto, albo czegoś mocniejszego.