Baltic Express - czyli (prawie) dobry zestaw kawowy.
-
Baltic Express to bezpośrednie połączenie kolejowe obsługiwane przez PKP i České Dráhy, kursujące 4 razy dziennie między Gdynią a Pragą. W składzie znajdują się zarówno wagony czeskie jak i polskie. W pociągu którym jechałem z Poznania do Wrocławia wagon barowy był czeski, z czeską obsługą a za zamówienia zapłaciłem kartą w czeskich koronach. Zdziwienie mojej żony widząc na rachunku transakcję z czeską lokalizacją można chyba by tylko porównać do zdziwienia Stanisława Palucha zapytanego czy był w Anglii (w filmie Miś
).Wracając do naszego pociągu - taki ekspres można zobaczyć chyba tylko we włoskich pociągach. Do szczęścia brakuje tylko młynka, kawa jest z kapsułek

Szkoda. Na pocieszczenie zostają inne napoje widoczne koło ekspresu. Je polecam z czystym sumieniem.
-
Taki ekspres a kawa z kapsułek
Kiedyś się wybiorę nim do Czech. Chyba wezmę swój młynek 
Cześć! Wygląda na to, że jesteś zainteresowany tą rozmową, ale nie masz jeszcze konta.
Masz dość przewijania tych samych postów za każdą wizytą? Po zarejestrowaniu konta zawsze wrócisz dokładnie do tego samego miejsca, w którym byłeś wcześniej, możesz wtedy również wybrać opcję otrzymywania powiadomień nowych odpowiedziach (e-mailem lub powiadomieniem push). Będziesz też mógł zapisywać zakładki i głosować na posty, aby okazać uznanie innym członkom społeczności.
Z Twoją pomocą tez post mógłby być nawet lepszy 💗
Zarejestruj się Zaloguj się