Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Jak zacząć z kawą
  • Poradnik espresso
  • Pierwszy młynek do kawy
  • Woda do kawy
  • Popularne
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Zdjęcie
  1. Ekspresy do kawy | Najlepsza kawa
  2. Kawa na mieście i w podróży
  3. Zakopane - kawa speciality czy w stylu włoskim?

Zakopane - kawa speciality czy w stylu włoskim?

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Kawa na mieście i w podróży
2 Posty 2 Uczestników 53 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • S Online
    S Online
    skansen
    Admin
    napisał ostatnio edytowany przez skansen
    #1

    Nie jestem fanem Zakopanego ale ponieważ mam niedaleko to czasami bywam prywatnie lub służbowo.

    Dwa miejsca w Zakopanym są ciekawe z punktu widzenia kawoszy.

    LA MANO Speciality Coffee & More

    Władysława Orkana 1F, 34-500 Zakopane czyli w linii prostej 200 metrów od Krupówek
    Możemy napić się tam różnego rodzaju kaw speciality. Są alternatywy, jest espresso. Oprócz tego spory wybór różnych kawowych akcesoriów, głównie do espresso.
    Sprzęt to Mahlkönig EK Omnia, dwugrupowa LaMa, Fiorenzato.
    Kawka wyśmienita,

    I to by było, przynajmniej z punktu widzenia kawy Speciality wszystko. LaMano jest szeroko polecane w środowisku kawoszy, przedstawiane jest jako jedyne warte uwagi w Zakopanym.

    Ale, jako, że nie samym specility człowiek żyje znalazłem jeszcze jedno ciekawe miejsce.

    Cukiernia Samanta

    Krupówki 4a, Zakopane 34-500
    To rodzinna cukiernia. Menu (espresso, doppio, lungo) i sprzęt wskazuje jednak, że kawę potraktowano poważnie. Choć raczej w stylu włoskim. Nawet jej zamawianie odbywa się jak we włoszech - najpierw płacimy w kasie, żeby odebrać kawałek dalej na ladzie przy barze. Jest kilka Mahlkönigów z GbW z automatycznymi temperami, są dwie Faemy President.
    Nie zawiodłem się. Kawa smakuje jak w prawdziwej włoskiej kawiarni.

    Ekspres: Lelit Bianca, Melita Epour
    Młynek: Mazzer Omega, Mahlkonig EK43S
    Inne: Fellow Stagg EKG Pro, Acaia Lunar
    Poprzedni sprzęt: Lelit Elizabeth, Sage Pro Grinder, Lelit William, Ceado E37S

    1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    1
    • Dawid4792D Niedostępny
      Dawid4792D Niedostępny
      Dawid4792
      Mod
      napisał ostatnio edytowany przez
      #2

      La Mano jest świetne. Wypiłem tam zarówno espresso, jak i przelew. Warto pójść. Widać że znają się na rzeczy.

      Ekspres : Nivona Cube
      Młynek : Timemore C3 ESP
      Poprzednie sprzęty : Moccamaster / 1Zpresso ZP6s / Behmor 2020SR+ / Lelit Anita / Gaggia Classic / Comandante C40 / Wilfa Uniform / Timemore X / Timemore S3

      1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      0
      Odpowiedz
      • Odpowiedz, zakładając nowy temat
      Zaloguj się, aby odpowiedzieć
      • Najpierw najstarsze
      • Najpierw najnowsze
      • Najwięcej głosów


      • Zaloguj się

      • Nie masz konta? Zarejestruj się

      • Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
      • Pierwszy post
        Ostatni post
      0
      • Kategorie
      • Jak zacząć z kawą
      • Poradnik espresso
      • Pierwszy młynek do kawy
      • Woda do kawy
      • Popularne
      • Ostatnie
      • Tagi
      • Użytkownicy
      • Grupy