Kawa w Sopocie
-
Pociąg do... Kawa & Bajgle
Tadeusza Kościuszki 14, 81-704 Sopot, galeria handlowa Sopot Centrum przy stacji kolejowej
Kilka razy piłem tam kawę podczas pobytu w Sopocie. Miejsce ma kilka motywów kolejowych, niestety nie do końca dobrze dobranych. Mnie jako Miłośnika Kolei razi na przykład amerykański parowóz w logo który nijak mi się nie kojarzy z Sopotem
Nie dyskwalifikuje to jednak w żaden sposób tego miejsca. Jest spory wybór kaw alternatywnych, dobre ciasta. espresso nie jest zaś najmocniejszą stroną tego lokalu. Ale na przelewy jak najbardziej polecam i wracam. -
Bedac w Sopocie jakiś czas temu, trochę na spontanie, nie było głowy i czasu żeby zabrać jakieś kawowe gadżety (zresztą to tylko 3 dni ) i okazało się, że od miesjca noclegu do "kawiarni" mamy doslownie 20 metrów.
Polecam Las, troche hipstersko, ale kawa przelewowa bardzo dobra.
-
Santa Fe, tfu Santa Cafe
ma też dobre opinie, ale nie dotarliśmy..Edit.
Jak bywamy w 3miescie to zawsze staramy się zajrzeć do Black and White (Gdynia), oraz do Kawanny przy okazji Nieczapli (Gdańsk), ale to tak trochę też notalgicznie
-
W Nieczapli kiedyś serwowali kawę, ale zrezygnowali jakiś czas temu, nie pytałem czemu, może czas, a może sanepid czy coś?
Faktycznie jest niedaleko Lang.Fuhr i Fu Cafe , oraz w Kosmos, ktore też
w sumie polecam, w sensie w Kosmosie byliśmy. -
Przy samym rondzie to jest Nieczapla na 99% i w sumie Lang.fuhr też.

-
W Sopocie tak "nie kawowo" polecam blisko PkP : Cały Gaweł, na śniadanie czy brunch.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się