Kawa w Sopocie
-
Pociąg do... Kawa & Bajgle
Tadeusza Kościuszki 14, 81-704 Sopot, galeria handlowa Sopot Centrum przy stacji kolejowej
Kilka razy piłem tam kawę podczas pobytu w Sopocie. Miejsce ma kilka motywów kolejowych, niestety nie do końca dobrze dobranych. Mnie jako Miłośnika Kolei razi na przykład amerykański parowóz w logo który nijak mi się nie kojarzy z SopotemNie dyskwalifikuje to jednak w żaden sposób tego miejsca. Jest spory wybór kaw alternatywnych, dobre ciasta. espresso nie jest zaś najmocniejszą stroną tego lokalu. Ale na przelewy jak najbardziej polecam i wracam.
-
Bedac w Sopocie jakiś czas temu, trochę na spontanie, nie było głowy i czasu żeby zabrać jakieś kawowe gadżety (zresztą to tylko 3 dni ) i okazało się, że od miesjca noclegu do "kawiarni" mamy doslownie 20 metrów.
Polecam Las, troche hipstersko, ale kawa przelewowa bardzo dobra.
-
Będę niedługo, dobry temat. W Las dobra kawa ale trochę daleko na pieszo. Przetestuję tę "pociągówą" kawiarnię
-
Santa Fe, tfu Santa Cafe
ma też dobre opinie, ale nie dotarliśmy..
Edit.
Jak bywamy w 3miescie to zawsze staramy się zajrzeć do Black and White (Gdynia), oraz do Kawanny przy okazji Nieczapli (Gdańsk), ale to tak trochę też notalgicznie -
Kiedyś Nieczapla sprzedawali kawę, teraz byłem i się zaskoczyłem, że nie można się napić. Na szczęście właśnie tam obok była. Smaczny przelew
-
o ile dobrze pamiętam to w lang.fuhr przy rondzie grassa parzą nieczaplę, o tym mówisz @kawosz17?
w nieczapli palą i sprzedają ziarno
-
W Nieczapli kiedyś serwowali kawę, ale zrezygnowali jakiś czas temu, nie pytałem czemu, może czas, a może sanepid czy coś?
Faktycznie jest niedaleko Lang.Fuhr i Fu Cafe , oraz w Kosmos, ktore też
w sumie polecam, w sensie w Kosmosie byliśmy. -
Mam na myśli ten lokal koło Nieczapli, też na tym rondzie. Myślałem, że właśnie @Heniutek wymienił ich nazwę, ja nie pamiętam.
-
Przy samym rondzie to jest Nieczapla na 99% i w sumie Lang.fuhr też.
-
W Sopocie tak "nie kawowo" polecam blisko PkP : Cały Gaweł, na śniadanie czy brunch.