Przejdź do treści

Timemore Millab M01

Młynki
3 3 37 1
  • Nowy premium młynek od Timemore - wyróżnia się nowatorskimi "ananasowymi żarnami" 🙂
    Wygląda jak młynek Timemore S3 - dopieszczony do granic możliwości.
    Nie należy do najtańszych cena od producenta oscyluje w 1600zł, wiec w Polsce spodziewałbym się ponad 2000zł.

• Nowy premium młynek od Timemore - wyróżnia się nowatorskimi "ananasowymi żarnami" 🙂
    Wygląda jak młynek Timemore S3 - dopieszczony do granic możliwości.
    Nie należy do najtańszych cena od producenta oscyluje w 1600zł, wiec w Polsce spodziewałbym się ponad 2000zł.

@pawel890 napisał w Timemore Millab M01:

Timemore - wyróżnia się nowatorskimi "ananasowymi żarnami"

To chyba na razie pierwszy młynek z takimi żarnami. Jakie są zalety takiego rozwiązania ?

• Podobno daje unimodalny przemiał, jak niektóre płaskie żarna. Do tej pory stożkowe zawsze produkowały dodatkowo większe ilości pyłu.

Sugerowane posty

• Timemore Bricks 01s - kompaktowy młynek do metod alternatywnych

Młynki recenzja timemore
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    125 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja to lubię takie kompaktowe młynki Pewnie bym się na niego skusił, gdyby nie to że przeszedłem na automat.
  • Timemore Chestnut X - recenzja

Młynki recenzja timemore
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    119 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    W ogóle dobrze mieć jeden uniwersalny ręczny młynek Jak nie na początek, to na wszelki wypadek. Ja w ogóle przerzuciłem się wyłącznie na ręczniaki, że względu na prostotę i bezawaryjność, oraz ze względu na to że mogę mielić o 5 rano nie budząc nikogo
  • Timemore Sculptor 078 - recenzja

Młynki recenzja timemore
    8
    2 Głosy
    8 Posty
    456 Wyświetlenia
    S
    Jestem w trakcie testów wersji 078S. Odczucia mam podobne do @korea83 . Młynek fajny, przyzwoicie wykonany (pomijając włącznik), kompaktowy. Dobra jakość przemiału - na razie sprawdzałem cold brew i przelewy. Z minusów - irytujący popkorning przekładający się na długi czas mielenia i spory bałagan na blacie. Na dłuższą recenzje i porównanie do EK43S przyjdzie jeszcze czas ale nic nie wskazuje na to, żebym zmienił "Ikeja" na tytułowy młynek