Przejdź do treści

Timemore Millab M01

Młynki
3 3 37 1
  • Nowy premium młynek od Timemore - wyróżnia się nowatorskimi "ananasowymi żarnami" 🙂
    Wygląda jak młynek Timemore S3 - dopieszczony do granic możliwości.
    Nie należy do najtańszych cena od producenta oscyluje w 1600zł, wiec w Polsce spodziewałbym się ponad 2000zł.

• Nowy premium młynek od Timemore - wyróżnia się nowatorskimi "ananasowymi żarnami" 🙂
    Wygląda jak młynek Timemore S3 - dopieszczony do granic możliwości.
    Nie należy do najtańszych cena od producenta oscyluje w 1600zł, wiec w Polsce spodziewałbym się ponad 2000zł.

@pawel890 napisał w Timemore Millab M01:

Timemore - wyróżnia się nowatorskimi "ananasowymi żarnami"

To chyba na razie pierwszy młynek z takimi żarnami. Jakie są zalety takiego rozwiązania ?

• Podobno daje unimodalny przemiał, jak niektóre płaskie żarna. Do tej pory stożkowe zawsze produkowały dodatkowo większe ilości pyłu.

Sugerowane posty

• Timemore Chestnut S3

Młynki recenzja timemore
    5
    2 Głosy
    5 Posty
    228 Wyświetlenia
    pawel890P
    W sumie to ja prownywalem go z moim starym q2, te nowsze doczekały sie faktycznie już ulepszeń, widziałem rączkę, ale co do podstawki i tego mocowania dozownika jakoś nie byłem przekonany, tym bardziej biorąc pod uwagę różnicę w cenie. Ja akurat patrzyłem na młynek do alternatyw, i w tym przypadku k-ultra kosztuje 1160zl, to dokładnie 3x taka przebitka, jedyne co mnie zachęcało do k-ultra to większe żarna, ale moim zdaniem te parę milimetrów nie jest warte tej ceny, a po testach S3 jestem bardzo zadowolony.
  • Timemore C3 ESP - recenzja

Młynki recenzja
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    311 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    @pawel890 tak, jest za tyle w Polskich sklepach, choć widzę że większość czeka na dostawę obecnie. Jeśli chodzi o zakupy na Ali, to da się trafić na podróbki produktów Timemore, o czym pisał też sam producent. Co do Blade R3, to większe żarno zdecydowanie jest na plus, choć geometria też jest nie bez znaczenia choćby pod kątem szybkości mielenia. Widzę to sam po moim ZP6, który mimo że ma 48mm, mieli wolniej niż niejeden młynek z mniejszym żarnem. Ale przyjdzie czas to pewnie pobawię się też tym R3, bo jak najbardziej jest godny uwagi.
  • Timemore Sculptor 078 - recenzja

Młynki recenzja timemore
    8
    2 Głosy
    8 Posty
    456 Wyświetlenia
    S
    Jestem w trakcie testów wersji 078S. Odczucia mam podobne do @korea83 . Młynek fajny, przyzwoicie wykonany (pomijając włącznik), kompaktowy. Dobra jakość przemiału - na razie sprawdzałem cold brew i przelewy. Z minusów - irytujący popkorning przekładający się na długi czas mielenia i spory bałagan na blacie. Na dłuższą recenzje i porównanie do EK43S przyjdzie jeszcze czas ale nic nie wskazuje na to, żebym zmienił "Ikeja" na tytułowy młynek