Przejdź do treści

Big Coffee Boxer: ekspres ECM z silnika BMW

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
6 4 479 1
Sugerowane posty

• Gaggiuino Silver Knight - ekspres DIY (lub gotowy)

9
    1 Głosy
    9 Posty
    221 Wyświetlenia
    FormentorF
    A co z gotowym, zmontowanym wariantem? Będzie taki w sprzedaży? W jakiej cenie?
  • Zmiany w ofercie Profitec i ECM

10
    0 Głosy
    10 Posty
    193 Wyświetlenia
    S
    @ciastek napisał: Mieszanie gorącej wody z boilera parowego z relatywnie chłodną raczej z definicji nie ma szansy powodzenia ze względu na zwiększone i niestabilne zmineralizowanie . Ja sądziłem raczej że mieszają przegrzaną wodę z wymiennika (nie z bojlera) z zupełnie zimną wodą. Ale jak widać z filmu tak nie jest. Natomiast to co pokazali może mieć sens o tyle, że gorąca woda utrzymuje się w górnej części wymiennika więc ta z dołu powinna być chłodniejsza. Ale czy to się sprawdzi - zobaczymy.
  • Fresco Experta PRO czy to dobry ekspres do małego biura?

5
    0 Głosy
    5 Posty
    250 Wyświetlenia
    S
    @OfficeManago napisał w Fresco Experta PRO czy to dobry ekspres do małego biura?: Fresco Experta PRO, czy to dobry ekspres? Chcę poznać zalety i wady. Tak na szybko Zalety: prosta konstrukcja Wady: bardzo wysoka cena jak za ekspres o takich parametrach, brak PID, niewielki bojler, grupa E61 wymagająca okresowego smarowania, HX - wymaga cooling flushy, długi czas nagrzewania, tylko jeden manometr pokazujący ciśnienie bojlera serwisowego, brak manometru pokazującego ciśnienie ekstrakcji Podsumowując - gdyby ten ekspres kosztował około 4000 zł to nikt by go nie odradzał. Ale cena rzędu 9000zł za prostego, małego HXa to po prostu przesada.