Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Jak zacząć z kawą
  • Poradnik espresso
  • Pierwszy młynek do kawy
  • Woda do kawy
  • Popularne
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

  • Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Zdjęcie
  1. Ekspresy do kawy | Najlepsza kawa
  2. Kawa ziarnista
  3. Najlepsza kawa do ekspresu automatycznego

Najlepsza kawa do ekspresu automatycznego

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Kawa ziarnista
3 Posty 3 Uczestników 86 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • BaristaB Niedostępny
    BaristaB Niedostępny
    Barista
    napisał ostatnio edytowany przez
    #1

    Zastanawiam się, jaka kawa najlepiej sprawdza się w ekspresach automatycznych. Rynek ziarna jest ogromny i czasem ciężko się w tym wszystkim odnaleźć. Sam głównie miałem okazję pić kawę z automatów w pracy i okazyjnie, niestety często była zasypywana najtańszą marketówką.
    Czy istnieje jakiś złoty środek dla pasjonatów espresso, którzy szukają intensywnej kawy i dobrej creme w kawie, a jednocześnie nie chcą pakować się w wysokie koszta?

    Czy istnieje w ogóle coś takiego jak kawa dedykowana do automatów?

    Podzielcie się proszę swoimi doświadczeniami i poleceniami!

    1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • ciastekC Niedostępny
      ciastekC Niedostępny
      ciastek
      napisał ostatnio edytowany przez ciastek
      #2

      Zdecydowanie ciemne palenie i dobrej jakości ziarno.

      Kiedyś jak miałem jeszcze automat to najlepsze efekty uzyskiwałem sypiąc ciemno palone ziarno specialty. Ówczesna zmiana ziaren z Lavazzy (100% Arabica) na Chocolate Pride Espresso w efekcie zmieniła też całkowicie moje podejście do kawy. Dotarło do mnie, że może smakować inaczej. A później kupiłem kolbę 😃
      Znajomi są też zadowoleni z HAYB Brasil Espresso DARK i Qualia XU-XU Dark.

      Teoretycznie możesz próbować jeszcze jakieś mieszanki z robustą, choć ja sam żałuję każdej takiej wypitej filiżanki.


      Zajrzyj do podobnego wątku: Dwa rodzaje kaw ziarnistych do ekspresu automatycznego

      Ekspres: Bianca V3, Picopresso
      Młyn: Lagom Casa 65CL, J-Ultra
      Wcześniej: MaraX, Fred

      1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      1
      • S Online
        S Online
        skansen
        Admin
        napisał ostatnio edytowany przez
        #3

        Ja również szedłbym w kierunku ciemnego ziarna - np. Kimbo (paczki w ciemnych kolorach).

        Ekspres: Lelit Bianca, Melita Epour
        Młynek: Mazzer Omega, Mahlkonig EK43S
        Inne: Fellow Stagg EKG Pro, Acaia Lunar
        Poprzedni sprzęt: Lelit Elizabeth, Sage Pro Grinder, Lelit William, Ceado E37S

        1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
        0
        Odpowiedz
        • Odpowiedz, zakładając nowy temat
        Zaloguj się, aby odpowiedzieć
        • Najpierw najstarsze
        • Najpierw najnowsze
        • Najwięcej głosów


        • Zaloguj się

        • Nie masz konta? Zarejestruj się

        • Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
        • Pierwszy post
          Ostatni post
        0
        • Kategorie
        • Jak zacząć z kawą
        • Poradnik espresso
        • Pierwszy młynek do kawy
        • Woda do kawy
        • Popularne
        • Ostatnie
        • Tagi
        • Użytkownicy
        • Grupy