Przejdź do treści

Na jaki ekspres przelewowy postawić?

Metody alternatywne
14 6 785
  • @korea83 napisał w Na jaki ekspres przelewowy postawić?:

Aiden natomiast jest z tych wszystkich sprzętów zdecydowanie najlepszy.

Kusił mnie Aiden jak kupowałem Eposa. Żona nie chciała iść w nowości, poza tym mieliśmy już sprzęt przetestowany. Teraz zastanawiam się czy dobrze zrobiłem, że jej posłuchałem 🙂 Może napiszesz recenzję?

@skansen napisał w Na jaki ekspres przelewowy postawić?:

Może napiszesz recenzję?

Spoko, jak tylko będzie chwila czasu po postaram się napisać kilka słów o tym ekspresie.

• 1000014732.jpg

Kupiłem dla rodziców, ale chętnie sam go przetestuje 🙂

• Ciekaw jestem opinii na temat Aromaboy ciekawa budżetowa propozycja dla tradycjonalistów mocnej czarnej

• Warto też przemyśleć czy wolimy aby kawa trafiała do szklanej karafki czy do termosu. Wersje z szklaną karafką mają przeważnie podgrzewaną płytę, co zapobiega ostygnięciu kawy. Szklaną karafkę łatwo utrzymać w czystości, można ją nawet być w zmywarce. Z drugiej zaś strony podgrzewanie kawy nie wpływa korzystnie na jej smak.
    Dlatego też alternatywą jest dzbanek-termos. Niestety termos nie jest tak łatwy w czyszczeniu jak szklana karafka.

• Nie, no podgrzewanie to najgorsza możliwa opcja - termos wydaje się być optymalnym rozwiązaniem. Miałem kiedyś Philips'a z piękną dużą nakrętką i czyszczenie było bajecznie proste.

• W Fellow Aiden nie ma podgrzewania, ale jest "termos" z podwójnymi ściankami, którego czyszczenie jest banalnie łatwe bo pokrywka jest na cała szerokość naczynia.

• Ten Aiden mnie coraz bardziej kusi. Muszę go przynajmniej przetestować 🙂

• Warto, ja kupiłem, mimo że wcale go kupować nie chciałem (bo po co mi) i tak już został na blacie 😉 Tak szczerze to jeśli dzisiaj kupować ekspres przelewowy to albo Aiden właśnie, albo xBloom, ale to już inna kasa...

• U mnie też jest płyta podgrzewająca, ale i tak połowę kawy wypijam od razu, a druga połowa ląduje w kubku termicznym bo idę do pracy 🙂

Ale fakt, podgrzewanie przez jakiś dłuższy czas kawy to nie jest dobre rozwiązanie. W instrukcji Moccamastera coś chyba nawet pisało żeby nie trzymać na podgrzewaczu dłużej niż 30 min.

• Z termosem czy podgrzewaniem jest chyba podobnie jak z każdym rodzajem żywności. Najlepiej konsumować na świeżo 🙂
    Ale jak jadę w trasę to przeważnie lepszej kawy mogę napić się z termosu niż na stacji paliw. Zmienia się to dopiero po przekroczeniu granicy z Włochami.

Sugerowane posty