Przejdź do treści

Timemore Bricks 01s - kompaktowy młynek do metod alternatywnych

Młynki
3 3 189 1
  • Nowy młynek dedykowany metodom alternatywnym Timemore Bricks - wygląda na mniejszego i kompaktowego brata Timemore Sculptor.
    Młynek posiada 40 mm stożkowe ziarna, system anty-retencyjny podobny jak w Sculptor, magnetyczny dozownik i jest niezwykle kompaktowy 10x15 cm powierzchni. Patrząc na specyfikacje i zdjęcia, młynek posiada również ograniczony zakres do mielenia pod espresso.
    Cena u zagranicznych dystrybutorów oscyluje w granicy 900 zł.

Młynek Timemore Bricks

• Ciekawa konstrukcja. Jak ktoś ma mało miejsca na blacie to jak znalazł.

• Ja to lubię takie kompaktowe młynki 🙂
    Pewnie bym się na niego skusił, gdyby nie to że przeszedłem na automat.

Sugerowane posty

• Melitta Calibra - młynek z wagą do metod alternatywnych - recenzja

Młynki recenzja melitta
    2
    6
    0 Głosy
    2 Posty
    171 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Kiedyś rozważałem ten młynek, właśnie do alternatyw, głównie kawiarki. Ostatecznie padło na Wilfe Uniform (trochę dopłaciłem). Ale zawsze byłem ciekaw jak ta Melitta się spisuje
  • Hario Cold Brew Coffee Jug - karafka do cold brew- recenzja

Metody alternatywne recenzja
    4
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    297 Wyświetlenia
    S
    @Dawid4792 napisał w Hario Cold Brew Coffee Jug - karafka do cold brew- recenzja: Aż jestem ciekawy jak radzi sobie z filtrowaniem ta metalowa siatka Mój młynek generuje niewiele pyłu, ale nie jest to ilość zerowa. Zawsze trochę zostaje na dnie, końcówkę po prostu wylewam razem z nim. Ostatnio na próbę przepuściłem trochę kawy z dna przez filtr papierowy i nie była tak dobra jak coldbrew "niefiltrowane". Z samej zaś karafki jestem dalej zadowolony. Niedługo minie drugi sezon z nią, siatka jest dalej w dobrym stanie. Szkło często myję w zmywarce, siatkę sporadycznie. Szczyt upałów za nami więc pewnie niedługo karafka powędruje do szafki.
  • Timemore Chestnut S3

Młynki recenzja timemore
    5
    2 Głosy
    5 Posty
    304 Wyświetlenia
    pawel890P
    W sumie to ja prownywalem go z moim starym q2, te nowsze doczekały sie faktycznie już ulepszeń, widziałem rączkę, ale co do podstawki i tego mocowania dozownika jakoś nie byłem przekonany, tym bardziej biorąc pod uwagę różnicę w cenie. Ja akurat patrzyłem na młynek do alternatyw, i w tym przypadku k-ultra kosztuje 1160zl, to dokładnie 3x taka przebitka, jedyne co mnie zachęcało do k-ultra to większe żarna, ale moim zdaniem te parę milimetrów nie jest warte tej ceny, a po testach S3 jestem bardzo zadowolony.