Przejdź do treści

Timemore Bricks 01s - kompaktowy młynek do metod alternatywnych

Młynki
3 3 118 1
  • Nowy młynek dedykowany metodom alternatywnym Timemore Bricks - wygląda na mniejszego i kompaktowego brata Timemore Sculptor.
    Młynek posiada 40 mm stożkowe ziarna, system anty-retencyjny podobny jak w Sculptor, magnetyczny dozownik i jest niezwykle kompaktowy 10x15 cm powierzchni. Patrząc na specyfikacje i zdjęcia, młynek posiada również ograniczony zakres do mielenia pod espresso.
    Cena u zagranicznych dystrybutorów oscyluje w granicy 900 zł.

Młynek Timemore Bricks

• Ciekawa konstrukcja. Jak ktoś ma mało miejsca na blacie to jak znalazł.

• Ja to lubię takie kompaktowe młynki 🙂
    Pewnie bym się na niego skusił, gdyby nie to że przeszedłem na automat.

Sugerowane posty

• Młynek Niche Zero – czy wciąż warto go kupić?

Młynki młynek sd
    8
    0 Głosy
    8 Posty
    246 Wyświetlenia
    D
    Ja używam niche prawie 2 lata i jest do solidny młynek ale jak mam być szczery to nie widzę aż tak dużej różnicy w porównaniu do eureka specialita. To że wolno mieli nie przeszkadza mi. Na plus to łatwość ustawienia i kalibracji. To jest bajka. Kilka obrotów i cyk mam to samo ustawienie co poprzednio.
  • Ceado E6C "Kameleon" - nowy uniwersalny młynek SD

Młynki ceado
    7
    0 Głosy
    7 Posty
    111 Wyświetlenia
    S
    Ja nie jestem aż tak krytyczny. Zarówno DF jak i Niche to młynki powstałe w oparciu o istniejące wcześniej żarna innych młynków (produkcji odpowiednio Itall Mill i Mazzera). Nowa była konstrukcja obudowy. Tutaj projekt obudowy jest podobny do istniejących ale nowe są żarna. Specjalnie opracowane do tego młynka i takich zastosowań. Pierwsze testy wskazują na wysoką jakość przemiału. Poczekajmy na kolejne - jeśli potwierdzą, że przemiał będzie dobrej jakości to młynek się obroni. Ciężko też krytykować Ceado za spóźnienie - młynki SD mają w ofercie od dłuższego czasu, to kolejna propozycja I jeszcze na koniec głośność - młynek nie jest sprzedawany w zestawie z pokrywką. W testach wspomniano, że samo zakrycie ręką mocno wycisza pracę młynka. Producent może więc to ogarnąć dokładając pokrywkę.
  • Decent DE1 Pro - recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. recenzja decent decent de1 pro
    15
    5 Głosy
    15 Posty
    544 Wyświetlenia
    ciastekC
    Oficjalny film producenta omawiający wszystkie funkcje: https://www.youtube.com/watch?v=w-W8szVV_-c