Przejdź do treści

Timemore Bricks 01s - kompaktowy młynek do metod alternatywnych

Młynki
3 3 230 1
  • Nowy młynek dedykowany metodom alternatywnym Timemore Bricks - wygląda na mniejszego i kompaktowego brata Timemore Sculptor.
    Młynek posiada 40 mm stożkowe ziarna, system anty-retencyjny podobny jak w Sculptor, magnetyczny dozownik i jest niezwykle kompaktowy 10x15 cm powierzchni. Patrząc na specyfikacje i zdjęcia, młynek posiada również ograniczony zakres do mielenia pod espresso.
    Cena u zagranicznych dystrybutorów oscyluje w granicy 900 zł.

Młynek Timemore Bricks

• Ciekawa konstrukcja. Jak ktoś ma mało miejsca na blacie to jak znalazł.

• Ja to lubię takie kompaktowe młynki 🙂
    Pewnie bym się na niego skusił, gdyby nie to że przeszedłem na automat.

Sugerowane posty

• Timemore Sculptor 078 - recenzja

Młynki recenzja timemore
    9
    9
    2 Głosy
    9 Posty
    706 Wyświetlenia
    pawel890P
    Pojawiła się 2 generacja Timemore Gen 2 - wygląda wspaniale, rozwiązuje problemy dość kiepskiej konstrukcji hoppera i ma wprowadzony system bardzo łatwego wyjmowania żaren. Wygląda naprawdę ciekawie! https://www.youtube.com/watch?v=tfaw73paLFE
  • Nowa kawiarka - ten sam smak.

Metody alternatywne recenzja kawiarka
    3
    2 Głosy
    3 Posty
    226 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Ja dość długo korzystałem z kawiarki codziennie, jakieś półtorej roku. Nie miałem wtedy ekspresu ciśnieniowego. Przez długi czas używałem Bialetti Brikki i do dzisiaj uważam, że napar z tej kawiarki jest świetny.
  • Flair 58 recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. flair flair 58 ekspres dźwigniowy recenzja
    5
    6
    2 Głosy
    5 Posty
    406 Wyświetlenia
    pawel890P
    Z tą propozycją dla nowicjusza, podtrzymuję. Często widzę w internecie, że dużo osób mimo posiadania super drogich ekspresów, z PID i super stabilnością, przechodzą długą drogę zanim nauczą się robić espresso. Taki flair 58 wprowadza dodatkowe zmienne jak profilowanie ciśnienia i świadomość dobrej temperatury, dlatego trzeba mieć sporo zaparcia w nauce żeby to się udało. Ten Dreo Barista ciekawy sprzęt, fajnie jakby udało się dodać jakąś recenzję na jego temat.