Przejdź do treści

Timemore Black Mirror Duo.

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
3 3 137
  • Wiem ze mamy tu wielu fanów pour over i nowa waga od Timemore moze ich zainteresować.
    Wyglądem przypomina zwykła Black Mirror, jest jednak nieco dłuższa, a z tyłu ma uchwyt do przymocowania stojaka na którym kładziemy V60 lub temu podobne urządzenia.
    Wewnątrz mamy usprawniony czujnik wagi który jest nieco szybszy niż w podstawowej wersji. Dodatkowo, na ekranie, poza wagą, czasem parzenia i przepływem wody jest tez podana dokładna waga juz zaparzonej kawy w naczyniu.
    Waga sama w sobie bardzo mi sie podoba a dodatkowe informacje na ekranie mogą sie przydac np przy przeliczaniu % ekstrakcji. Jej cena jest jednak wysoka, o 100$ wyższa od zwykłej wersji która dla wiekszości z nas jest w zupełności wystarczająca.
    Zapraszam do obejżenia mojej pełnej recenzji na YT.

Jako ze współpracuje z Timemore mam tez dla was 10% zniżki na ich stronie ( https://timemoreeu.com/Jacek10 )

• Dziękuję Jacku za recenzję. Nawet dziś zastanawiałem się ile kawy ląduje finalnie w kubku a ile zostaje na ziarnach/w filtrze. Tutaj możemy precyzyjnie kontrolować ilość uzysku.
    Dane z tej wagi (waga "fusów") na pewno by mi się przydały, nie wiem jednak czy jestem aż tak ciekawy, żeby płacić za to 127Euro.

• Fajna recka. Ja od dłuższego czasu używam wag od Timemore. Są naprawdę dobre jak za swoją cenę. Aktualnie mam model basic 2 i póki co wystarczy 🙂

Sugerowane posty

• 3 Głosy
    3 Posty
    151 Wyświetlenia
    MikołajM
    Dzięki bardzo za pozytywne słowa . Tak jak to @korea83 wspomniał, problem z za szybkimi obrotami został już rozwiązany. Co do sukces produktu w tym przypadku dla mnie on został osiągnięty. Od początku był to projekt, który nie miał być nigdy na szeroką skalę produkowany. To handmade z krwi i kości, który ma być z najwyższej jakości produktów, mieć nietuzinkowy design i poprawność działania. Zdaję sobie sprawę, że są tańsze rozwiązania, tak jak to @Dawid4792 podawał przykład z młynkami i zdecydowanie się z tym zgadzam. Natomiast pomimo tego, że chińskie zamienniki są tańsze i równie dobrze działają, Comandante nadal ma swoich odbiorców, którzy niekoniecznie stawiają na cenę, ale na poczucie produktu premium. Coś co "ma duszę". A ja ręcznie produkując i składając każdą sztukę, dołączając ręcznie podpisany certyfikat jakości tę duszę w każdym produkcie zabieram. I właśnie dla takich ludzi dedykuję moje WDT. Dzięki jeszcze raz za każdą opinię. Każda z nich daje inne podejście i pomaga w dopracowaniu. Z pasji do kawy, dla pasjonatów kawy 🫡
  • Rancilio Silvia - recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. ekspres kolbowy recenzja rancilio silvia
    3
    3 Głosy
    3 Posty
    342 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ostatnim czasem zaczyna mi się pojawiać korozja pod tacką ociekową, czy macie jakieś propozycje co tutaj można zrobić z tym fantem?
  • G-RISTO - recenzja

Młynki recenzja młynek od
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    88 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Biorąc pod uwagę jego nie małą cenę, spodziewałbym się po tym młynku trochę więcej