Przejdź do treści

Timemore Black Mirror Duo.

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
3 3 276
  • Wiem ze mamy tu wielu fanów pour over i nowa waga od Timemore moze ich zainteresować.
    Wyglądem przypomina zwykła Black Mirror, jest jednak nieco dłuższa, a z tyłu ma uchwyt do przymocowania stojaka na którym kładziemy V60 lub temu podobne urządzenia.
    Wewnątrz mamy usprawniony czujnik wagi który jest nieco szybszy niż w podstawowej wersji. Dodatkowo, na ekranie, poza wagą, czasem parzenia i przepływem wody jest tez podana dokładna waga juz zaparzonej kawy w naczyniu.
    Waga sama w sobie bardzo mi sie podoba a dodatkowe informacje na ekranie mogą sie przydac np przy przeliczaniu % ekstrakcji. Jej cena jest jednak wysoka, o 100$ wyższa od zwykłej wersji która dla wiekszości z nas jest w zupełności wystarczająca.
    Zapraszam do obejżenia mojej pełnej recenzji na YT.

Jako ze współpracuje z Timemore mam tez dla was 10% zniżki na ich stronie ( https://timemoreeu.com/Jacek10 )

• Dziękuję Jacku za recenzję. Nawet dziś zastanawiałem się ile kawy ląduje finalnie w kubku a ile zostaje na ziarnach/w filtrze. Tutaj możemy precyzyjnie kontrolować ilość uzysku.
    Dane z tej wagi (waga "fusów") na pewno by mi się przydały, nie wiem jednak czy jestem aż tak ciekawy, żeby płacić za to 127Euro.

• Fajna recka. Ja od dłuższego czasu używam wag od Timemore. Są naprawdę dobre jak za swoją cenę. Aktualnie mam model basic 2 i póki co wystarczy 🙂

Sugerowane posty

• 1 Głosy
    10 Posty
    1k Wyświetlenia
    S
    Pojawiła się nowa, ulepszona wersja ekspresu Meraki Gen 2. Zmiany obejmują: 45 "klików" młynka zamiast 30 Grupę zaparzającą kompatybilną z kolbą E61 (58mm) Nowy prysznic. Dla mnie sporym rozczarowaniem jest brak manometru i łatwej regulacji pompy-musimy zaufać maszynie, że ciśnienie ekstrakcji jest odpowiednie.
  • Outin Nano - espresso w podróży.

Przeniesiony Kawa na mieście i w podróży recenzja
    2
    2 Głosy
    2 Posty
    409 Wyświetlenia
    S
    Dziękuje za udostępnienie, świetna recenzja. W omawianym zestawie podoba mi się możliwość korzystania z zimnej wody, to spore ułatwienie i duży plus maszynki. Na minus tylko sitka ciśnieniowe, ale widać nie można mieć wszystkiego.
  • 1 Głosy
    15 Posty
    2k Wyświetlenia
    HeniutekH
    Za 2500 ziko z pidem (Sklep na K), to nadal całkiem fajna opcja i dosyć kompaktowa. Ja młynka użyłem może kilkanaście razy I mieliłem ręcznym, ale tylko ja popijałem okazjonalnie espresso, więc miałem wywalone. Z perspektywy czasu wybrałbym dwa oddzielne sprzęty, łatwiej odsprzedać i apgrejdować sprzęt, w jedną albo drugą stronę. Ewentualnie rozważył jeszcze Sage na upartego, ale to większy koszt. Każdy ma inne potrzeby i oczekiwania. Miejskie legendy o tym że ziarna się grzeją i inne pierdoły zasadniczo można se włożyć między książki. Nawet jeśli coś tam by się trochę podgrzało, jakby ekspres był włączony tydzień?! Jak ktoś pije bardzo mocno paloną Włoską mieszankę to czy jej może jeszcze coś "zaszkodzić", nie sądzę. Co do zbiornika to ciąć i nie patrzeć, nowy na szczęście to tylko 6 dyszek https://north.pl/karta/mc084-27-pojemnik-wode-do-ekspresu,623-RK-0217.html