Przejdź do treści

Timemore Black Mirror Duo.

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
3 3 124
  • Wiem ze mamy tu wielu fanów pour over i nowa waga od Timemore moze ich zainteresować.
    Wyglądem przypomina zwykła Black Mirror, jest jednak nieco dłuższa, a z tyłu ma uchwyt do przymocowania stojaka na którym kładziemy V60 lub temu podobne urządzenia.
    Wewnątrz mamy usprawniony czujnik wagi który jest nieco szybszy niż w podstawowej wersji. Dodatkowo, na ekranie, poza wagą, czasem parzenia i przepływem wody jest tez podana dokładna waga juz zaparzonej kawy w naczyniu.
    Waga sama w sobie bardzo mi sie podoba a dodatkowe informacje na ekranie mogą sie przydac np przy przeliczaniu % ekstrakcji. Jej cena jest jednak wysoka, o 100$ wyższa od zwykłej wersji która dla wiekszości z nas jest w zupełności wystarczająca.
    Zapraszam do obejżenia mojej pełnej recenzji na YT.

Jako ze współpracuje z Timemore mam tez dla was 10% zniżki na ich stronie ( https://timemoreeu.com/Jacek10 )

• Dziękuję Jacku za recenzję. Nawet dziś zastanawiałem się ile kawy ląduje finalnie w kubku a ile zostaje na ziarnach/w filtrze. Tutaj możemy precyzyjnie kontrolować ilość uzysku.
    Dane z tej wagi (waga "fusów") na pewno by mi się przydały, nie wiem jednak czy jestem aż tak ciekawy, żeby płacić za to 127Euro.

• Fajna recka. Ja od dłuższego czasu używam wag od Timemore. Są naprawdę dobre jak za swoją cenę. Aktualnie mam model basic 2 i póki co wystarczy 🙂

Sugerowane posty

• 1 Głosy
    9 Posty
    814 Wyświetlenia
    S
    Meraki zamontowało w obu bojlerach zawory umożlwiające pełne obciążenie obu bojlerów. To proste rozwiązanie jednak nie jest spotykane we wszystkich ekspresach. Możliwość opróżniania bojlerów ułatwia odkamienianie, przechowywanie a w naszym klimacie również transport ekspresów w zimie. [image: 1750236495657-meraki-espresso-machine-descaling-tutorial-2-25-screenshot.png] [image: 1750236494490-meraki-espresso-machine-descaling-tutorial-2-22-screenshot.png] To powinno być standardowe rozwiązanie w każdym ekspresie, ale niestety nie jest. Brawo Meraki! Screeny z filmu: https://www.youtube.com/watch?v=8Rj9-ITDFqM
  • Timemore Sculptor 078 - recenzja

Młynki recenzja timemore
    8
    2 Głosy
    8 Posty
    439 Wyświetlenia
    S
    Jestem w trakcie testów wersji 078S. Odczucia mam podobne do @korea83 . Młynek fajny, przyzwoicie wykonany (pomijając włącznik), kompaktowy. Dobra jakość przemiału - na razie sprawdzałem cold brew i przelewy. Z minusów - irytujący popkorning przekładający się na długi czas mielenia i spory bałagan na blacie. Na dłuższą recenzje i porównanie do EK43S przyjdzie jeszcze czas ale nic nie wskazuje na to, żebym zmienił "Ikeja" na tytułowy młynek
  • Nivona Cube - u kogo sprawdzi się taki automat?

Ciśnieniowe ekspresy automatyczne recenzja nivona
    34
    1 Głosy
    34 Posty
    1k Wyświetlenia
    D
    Kawa jest najważniejsza a do tego jest pretekst żeby w razie czego iść na zakupy