Przejdź do treści

Home Barista Plus

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
2 2 70
  • Kilka tygodni temu dostalem od Wirsh nowa maszynke do espresso. Jest to sprzet dla poczatkujacego baristy, ktory nie chcę inwestować duzo ale oczekuje dobrego espresso i możliwości spienienia mleka. Maszyna ma włoską pompę , ktora dostarcza ciśnienie 20bar (!) oraz termoblok (1450w) co czyni ją gotowa do pracy w mniej niz 2 min.
    Model ktory ja dostałem jest dostepny na rynek amerykański ale na pewno mozna znaleźć coś podobnego w Europie.
    Zapraszam do obejżenia pełnej recenzji:
    https://youtu.be/LTmNJQPopDE?si=sJv0XAwNDOKmo5P4

IMG_3362.jpeg

Sugerowane posty

• 1 Głosy
    10 Posty
    591 Wyświetlenia
    S
    @Formentor napisał w Recenzja Sage Dual Boiler, ekspresu wiecznie zielonego: Gdzieś przeczytałem (nie mogę teraz znaleźć gdzie), że ten model został przez producenta porzucony. Czy lepiej wobec tego kupić coś nowszego z oferty Sage na przykład Sage Oracle Dual Boiler? Oracle Dual Boiler ma podzespoły ze "starego" Dual Boilera bez młynka. Nie wiem na czym miało polegać porzucenie konstrukcji. Dual Boiler został zrobiony raz a dobrze. Pomimo, że konstrukcja ma już naście lat dalej jest jednym z najlepiej wyposażonych ekspresów na tej półce cenowej (grzałka w grupie a dzięki niej krótki czas nagrzewania i stabilność temperaturowa, programowanie wolumetryczne, funkcjonalność itp.). Funkcjonalność ekspresu dalej robi wrażenie i nie ma do niej zadnych zarzutów. Jedyne zastrzeżenia dotyczą szeroko rozumianej solidności i trwałości. Ale użytkowo nic mu zarzucić nie można. Dual Boiler okazał się sukcesem sprzedażowym i jest szeroko używany. Co ciekawe w podobnym czasie powstał podobny ekspres z jeszcze większą liczbą funkcjonalności do tego bardzo trwały i solidny. Mowa o La Spaziale Dream. To dual boiler z możliwością tworzenia profilii użytkownika-każdy może sobie inaczej ustawić np. temperaturę. Ma programowanie wolumetryczne, ostrzeżenie o zbyt drobnym/grubym mieleniu, wyświetlacz graficzny i szereg innych fajnych funkcji. Nie odniósł sukcesem a głównym powodem było chyba zastosowanie "włoskiej" grupy na sitka 53mm....
  • Timemore C3 ESP - recenzja

Młynki recenzja
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    278 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    @pawel890 tak, jest za tyle w Polskich sklepach, choć widzę że większość czeka na dostawę obecnie. Jeśli chodzi o zakupy na Ali, to da się trafić na podróbki produktów Timemore, o czym pisał też sam producent. Co do Blade R3, to większe żarno zdecydowanie jest na plus, choć geometria też jest nie bez znaczenia choćby pod kątem szybkości mielenia. Widzę to sam po moim ZP6, który mimo że ma 48mm, mieli wolniej niż niejeden młynek z mniejszym żarnem. Ale przyjdzie czas to pewnie pobawię się też tym R3, bo jak najbardziej jest godny uwagi.
  • Sage Pro Grinder - recenzja

Młynki młynek od młynek uniwersalny recenzja sage
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    141 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Dobrze wiedzieć że ręcznym niewiele dłużej da się zmielić, niż tym młynkiem