Przejdź do treści

Eureka Mignon All Purpose 65 - recenzja

Młynki
11 4 362
  • Fajny młynek i recenzja. Fajny pomysł z tym pokrętłem.

• Ciekawe wybory inżynierów Eureki, ponieważ ten młynek to niemal Eureka Single Dose, a jest prawie dwukrotnie tańsza, chyba ta podstawka drewniana podnosi cenę o tysiąc złoty. 😉

Czy dobrze widzę, że ten młynek jest pochylony pod kątem?

• Ciekawe wybory inżynierów Eureki, ponieważ ten młynek to niemal Eureka Single Dose, a jest prawie dwukrotnie tańsza, chyba ta podstawka drewniana podnosi cenę o tysiąc złoty. 😉

@pawel890 tak, jest pochylony. Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie z boku 🙂

• W takim razie w wersji Single Dose dopłacamy 1000zł do drewnianej podstawki na kubek dozujący. 🙂

• Chińscy producenci dali się Eurece we znaki. Eureka też przegapiła rozwój młynków SD. Teraz m.in. tym modelem starają się nadrobić stracony czas. Dla nas, kawoszy to dobra wiadomość.

• Chińscy producenci dali się Eurece we znaki. Eureka też przegapiła rozwój młynków SD. Teraz m.in. tym modelem starają się nadrobić stracony czas. Dla nas, kawoszy to dobra wiadomość.

@skansen zazdroszczę tym którzy dopiero teraz wchodzą w kawowy świat. Różnorodność sprzętu w dobrej cenie jest teraz rewelacyjna. Kiedyś z młynków single dose był tylko Niche Zero.

• @MateuszM, jak po dłuższym czasie użytkowania młynka, jesteś zadowolony, czy może ujawniły się jakieś wady? Jak wypadł test z porównaniu z Niche?
    Zastanawiam się pomiędzy Eureka Mignon All Purpose 65 a DF64 Gen 2

• @MateuszM, jak po dłuższym czasie użytkowania młynka, jesteś zadowolony, czy może ujawniły się jakieś wady? Jak wypadł test z porównaniu z Niche?
    Zastanawiam się pomiędzy Eureka Mignon All Purpose 65 a DF64 Gen 2

@mezor77 smakowo nie odczuwam jakiś wielkich niuansów, lecz jakoś mocno nie próbowałem tego porównywać. Młynka codziennie używam i póki co z niego głównie pije kawki i uważam, że zakup udany. Też myślałem nad DF swego czasu , ale z Eureka się polubiłem.

• Więc chyba też wezmę Eurekę, cena atrakcyjniejsza.

Sugerowane posty

• 2 Głosy
    5 Posty
    238 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Moim zdaniem, ta metoda spieniania jest całkowicie wystarczająca dla zdecydowanej większości osób. Moja żona kupiła, chyba 3 lata temu podobny spieniacz , ale jakiś no name za 20zł, na Ali. Używa codziennie, sprawdza się bardzo dobrze. Bardzo dużym plusem jest czyszczenie, które jest szybkie i proste.
  • Sage Pro Grinder - recenzja

Młynki młynek od młynek uniwersalny recenzja sage
    2
    5
    1 Głosy
    2 Posty
    218 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Dobrze wiedzieć że ręcznym niewiele dłużej da się zmielić, niż tym młynkiem
  • Ceado E37S - recenzja

Młynki recenzja ceado młynek od
    4
    6
    2 Głosy
    4 Posty
    317 Wyświetlenia
    pawel890P
    Teoretycznie można polecić ten młynek o ile początkujący jest świadomy wyboru, to jak wspomniał @Belusar jest end-game młynek. Gorzej jak dojdziesz do wniosku, że jednak wolisz SD i potem będziesz musiał odsprzedać taki młynek może być ciężko bez straty. Dlatego polecałbym ten młynek początkującemu, ze względu, że to topowa półka, ale trzeba mocno przemyśleć zakup czy OD jest dla nas.