Eureka Mignon All Purpose 65 - recenzja
-
Fajny młynek i recenzja. Fajny pomysł z tym pokrętłem.
-
Ciekawe wybory inżynierów Eureki, ponieważ ten młynek to niemal Eureka Single Dose, a jest prawie dwukrotnie tańsza, chyba ta podstawka drewniana podnosi cenę o tysiąc złoty.

Czy dobrze widzę, że ten młynek jest pochylony pod kątem?
-
Ciekawe wybory inżynierów Eureki, ponieważ ten młynek to niemal Eureka Single Dose, a jest prawie dwukrotnie tańsza, chyba ta podstawka drewniana podnosi cenę o tysiąc złoty.

@pawel890 tak, jest pochylony. Jak wrócę do domu to zrobię zdjęcie z boku

-

-
W takim razie w wersji Single Dose dopłacamy 1000zł do drewnianej podstawki na kubek dozujący.

-
Chińscy producenci dali się Eurece we znaki. Eureka też przegapiła rozwój młynków SD. Teraz m.in. tym modelem starają się nadrobić stracony czas. Dla nas, kawoszy to dobra wiadomość.
-
Chińscy producenci dali się Eurece we znaki. Eureka też przegapiła rozwój młynków SD. Teraz m.in. tym modelem starają się nadrobić stracony czas. Dla nas, kawoszy to dobra wiadomość.
@skansen zazdroszczę tym którzy dopiero teraz wchodzą w kawowy świat. Różnorodność sprzętu w dobrej cenie jest teraz rewelacyjna. Kiedyś z młynków single dose był tylko Niche Zero.
-
@MateuszM, jak po dłuższym czasie użytkowania młynka, jesteś zadowolony, czy może ujawniły się jakieś wady? Jak wypadł test z porównaniu z Niche?
Zastanawiam się pomiędzy Eureka Mignon All Purpose 65 a DF64 Gen 2 -
@MateuszM, jak po dłuższym czasie użytkowania młynka, jesteś zadowolony, czy może ujawniły się jakieś wady? Jak wypadł test z porównaniu z Niche?
Zastanawiam się pomiędzy Eureka Mignon All Purpose 65 a DF64 Gen 2@mezor77 smakowo nie odczuwam jakiś wielkich niuansów, lecz jakoś mocno nie próbowałem tego porównywać. Młynka codziennie używam i póki co z niego głównie pije kawki i uważam, że zakup udany. Też myślałem nad DF swego czasu , ale z Eureka się polubiłem.
-
Więc chyba też wezmę Eurekę, cena atrakcyjniejsza.