Przejdź do treści

Timemore Bricks 01s - kompaktowy młynek do metod alternatywnych

Młynki
3 3 139 1
  • Nowy młynek dedykowany metodom alternatywnym Timemore Bricks - wygląda na mniejszego i kompaktowego brata Timemore Sculptor.
    Młynek posiada 40 mm stożkowe ziarna, system anty-retencyjny podobny jak w Sculptor, magnetyczny dozownik i jest niezwykle kompaktowy 10x15 cm powierzchni. Patrząc na specyfikacje i zdjęcia, młynek posiada również ograniczony zakres do mielenia pod espresso.
    Cena u zagranicznych dystrybutorów oscyluje w granicy 900 zł.

Młynek Timemore Bricks

• Ciekawa konstrukcja. Jak ktoś ma mało miejsca na blacie to jak znalazł.

• Ja to lubię takie kompaktowe młynki 🙂
    Pewnie bym się na niego skusił, gdyby nie to że przeszedłem na automat.

Sugerowane posty

• 2 Głosy
    14 Posty
    307 Wyświetlenia
    pawel890P
    Odnośnie monitoru ciśnienia, to pewnie jeszcze zrobie osobny wątek, chociaż tutaj trzeba się bardzo zastanowić czy potrzebujemy takiego gadżetu. Co do samej wagi, tutaj masz mój wykres sprzed chwili. Z samą wagą miałbyś wszystko poza niebieskim wykresem ciśnienia. Czy to sztuka dla sztuki? Trochę tak i nie. Jestem pewien, że pewne osoby osiągną podobny rezultat bez wagi. Ja natomiast uczę się trochę z tych wykresów na temat tego, żeby utrzymywać bardziej liniowy profil oraz przekładać jakieś znane profile z innych ekspresów dźwigniowych do Flair. Póki co jestem zadowolony z rezultatów, wczoraj piłem kawę z profilowaniem LexaX i jak dla mnie to były zupełnie inne doznania smakowe, mimo tych samych ziaren, grubości mielenia etc. Po prostu zabawa, ale nie konieczność. [image: 1757838722421-img_2449.png]
  • 2 Głosy
    11 Posty
    472 Wyświetlenia
    ciastekC
    U mnie w tym śmiesznym szklanym russel hobsie też jest to uspokojone dogrzewanie i dobrze się sprawdza. To spory plus, kiedy grzejemy wodę na coś wrażliwego na temperaturę
  • Timemore Sculptor 078 - recenzja

Młynki recenzja timemore
    8
    2 Głosy
    8 Posty
    479 Wyświetlenia
    S
    Jestem w trakcie testów wersji 078S. Odczucia mam podobne do @korea83 . Młynek fajny, przyzwoicie wykonany (pomijając włącznik), kompaktowy. Dobra jakość przemiału - na razie sprawdzałem cold brew i przelewy. Z minusów - irytujący popkorning przekładający się na długi czas mielenia i spory bałagan na blacie. Na dłuższą recenzje i porównanie do EK43S przyjdzie jeszcze czas ale nic nie wskazuje na to, żebym zmienił "Ikeja" na tytułowy młynek