MHW-3BOMBER F74 Navigator - elektryczny młynek do kawy SD
-
Na tym filmiku mocno zmartwiła mnie elektrostatyka mimo zastosowania plazmy, ale poszukałem i tutaj trafiłem na znacznie lepszą recenzję, autor również pokazał żarna. A sama elektrostatyka wygląda o wiele lepiej.
-
Hej wszystkim
mój pierwszy post tutaj
Jestem właśnie na etapie wyboru młynka. Planowałem od DF64v po Timemore 078s czy DF83V. Jednak ten mi ostatnio wpadł w oko. Jacek (Jack) z MyCoffeeShow jest nim zachwycony, biorąc pod uwagę cenę, konstrukcję czy żarna (bo są podobno naprawdę super).
Jestem tylko ciekaw jakie cło (VAT) trzeba będzie zapłacić przy ściągnięciu tego "bydlaka" z Chin. Bo to, że trzeba będzie zapłacić jest więcej niż pewne. Chyba do kwoty 150 euro jest zwolnienie.
Ktoś planuje kupić?
-
VAT jest wliczony w cenę, a cło wydaje mi się że powinno wynosić w okolicy 60zl. Szybko sprawdziłem, że 2.2% dla urządzeń do zaparzania kawy, ale ciężko powiedzieć jak to zakwalifikują na 99% tak. Ręki sobie nie dam uciąć za te dane, może ktoś mnie jeszcze poprawi.
Bomber i Ali cały czas daje różne rabaty, więc ta cena oscyluje bardziej w granicy 3100zl, więc tak bym się nie przejmował tym Cłem.
-
W tej chwili z wysyłką pokazuje mi ostateczną cenę 2,373.30zł. Mimo wszystko nie jestem aż tak ciekaw tego młynka by go kupować.
Jest szansa, że młynek ten znajdzie się w ofercie polskich sklepów-maja się pojawić oficjalni dystrybutorzy. -
Te 2373zl to cena bez VAT żeby się potem nie zdziwić, dlatego ta cena z VAT i cłem powinna oscylować bardziej w granicy 3100zl - jak myślisz @skansen ?
-
Zgadza sie. Przy zakupie na stronie producenta cło i VAT może zostać doliczone ale dopiero w Polsce. Tak więc trzeba się z tym liczyć żeby nie było niespodzianki. Na ile jest to prawdopodobne - nie wiem, nie kupuje takich rzeczy bezpośrednio z Chin.
-
P pawel890 odniósł się do tego tematu dnia
-
Kolejna recenzja: