Przejdź do treści

Mahlkönig X64 SD - nowy gracz na rynku młynków SD ?

Młynki
13 4 1.0k
Sugerowane posty

• Ceado E6C "Kameleon" - nowy uniwersalny młynek SD

Młynki ceado
    7
    3
    0 Głosy
    7 Posty
    354 Wyświetlenia
    S
    Ja nie jestem aż tak krytyczny. Zarówno DF jak i Niche to młynki powstałe w oparciu o istniejące wcześniej żarna innych młynków (produkcji odpowiednio Itall Mill i Mazzera). Nowa była konstrukcja obudowy. Tutaj projekt obudowy jest podobny do istniejących ale nowe są żarna. Specjalnie opracowane do tego młynka i takich zastosowań. Pierwsze testy wskazują na wysoką jakość przemiału. Poczekajmy na kolejne - jeśli potwierdzą, że przemiał będzie dobrej jakości to młynek się obroni. Ciężko też krytykować Ceado za spóźnienie - młynki SD mają w ofercie od dłuższego czasu, to kolejna propozycja I jeszcze na koniec głośność - młynek nie jest sprzedawany w zestawie z pokrywką. W testach wspomniano, że samo zakrycie ręką mocno wycisza pracę młynka. Producent może więc to ogarnąć dokładając pokrywkę.
  • Mahlkönig EK43S - recenzja domowego użytkownika

Młynki recenzja ek43 mahlkönig
    11
    6
    1 Głosy
    11 Posty
    735 Wyświetlenia
    korea83K
    Wersja S ma inne żarna niż 078, ale tak czy inaczej porównanie ciekawe bo przecież jeden i drugi młynek w teorii można wykorzystać do alternatyw i espresso.
  • MHW-3BOMBER Blade R3 - ręczny młynek recenzja

Przeniesiony Młynki recenzja młynek młynek ręczny mhw-3bomber
    7
    7
    1 Głosy
    7 Posty
    642 Wyświetlenia
    M
    Mam ten młynek w mojej kolekcji. Spisuje sie swietnie pod espresso ale do pour over jakoś mi nie pasował. W tej kategorii cenowej jest to sprzet wary rozpatrzenia. https://youtu.be/M1UWofGM7nQ?si=Sc-oW6kot_UA3UAI