Przejdź do treści

MHW-3BOMBER F74 Navigator - elektryczny młynek do kawy SD

Młynki
27 7 880
  • Najnowsza recenzja

• Faktycznie design tego młyna dziwaczny, ale jeśli byłby inny hopper, albo nawet jego brak, byłby do przełknięcia dla mnie.
    Coś pomiędzy 64mm a 83mm, można by nawet powiedzieć że to ich średnia xD

• design jak design, z zewnątrz konstrukcja wygląda na prostą, więc może się okazać względnie łatwy w czyszczeniu

dziwne jest wysoko zamontowane gniazdo zasilania, to oczywiście upraszcza budowę ale kto chce mieć wiszące, widoczne kable

druga sprawa to te wszechobecne śruby… mogliby chociaż dać w kolorze obudowy, bo teraz to wygląda jak prototyp

• Może im chodziło o taki industrialny wygląd, może zmienią te śruby, a może po to żeby idioci wiedzieli gdzie się rozkręca?! 🤣 (taki suchar)
    Ten hopper to mi się kojarzy z "czapką" cesarza, nie wiem jak to się fachowo nazywało ;]

Słusznie zauważyłeś z tym kablem, ale skoro stoi na grubych blachach, tzn że uprościli konstrukcję i całość mieści się w tej "lokomotywie", a reszta to tylko podstawa?!
    Pomijając ten "skosik" to taka konstrukcja pozwala też dostawić młyn do powiedzmy samej ściany i kabel nie załamuje się jakoś specjalnie w żadnym miejscu, prawda?

• Mi osobiście wygląd odpowiada (chociaż sam brand ma kiepską nazwę). Jest może brzydszy od Timemore Sculptor, ale ładniejszy od DF83V. Fajnie, że producent idzie w swój design zamiast kopiować i robić kolejny klon EK43. Dodatkowo dużym plusem jest samą szerokość mlynka - 10cm

• Może im chodziło o taki industrialny wygląd, może zmienią te śruby, a może po to żeby idioci wiedzieli gdzie się rozkręca?! 🤣 (taki suchar)
    Ten hopper to mi się kojarzy z "czapką" cesarza, nie wiem jak to się fachowo nazywało ;]

Słusznie zauważyłeś z tym kablem, ale skoro stoi na grubych blachach, tzn że uprościli konstrukcję i całość mieści się w tej "lokomotywie", a reszta to tylko podstawa?!
    Pomijając ten "skosik" to taka konstrukcja pozwala też dostawić młyn do powiedzmy samej ściany i kabel nie załamuje się jakoś specjalnie w żadnym miejscu, prawda?

@Heniutek napisał w MHW-3BOMBER F74 Navigator - elektryczny młynek do kawy SD:

ten skosik może być wg mnie pomocny przy dostawianiu do ściany, ale te otwory z tyłu są zastanawiające - aż tyle ciepła generuje że potrzebuje takiej wentylacji? w takim przypadku lepiej zostawić jakiś luz, chociaż kabel faktycznie nie wadzi tak czy owak

to co mi się podoba w tej konstrukcji to potencjał do zmian, skoro całość jest tak na prawdę zamknięta w tym klocu na górze, nic nie stoi na przeszkodzie żeby zmienić podstawkę na inny kolor, albo np na drzewo albo z magnesami do centrowania kubka, albo z uchwytem na kolbę

• Mi osobiście wygląd odpowiada (chociaż sam brand ma kiepską nazwę). Jest może brzydszy od Timemore Sculptor, ale ładniejszy od DF83V. Fajnie, że producent idzie w swój design zamiast kopiować i robić kolejny klon EK43. Dodatkowo dużym plusem jest samą szerokość mlynka - 10cm

@yendrzei , ohh nie zanotowałem tego 10 cm to faktycznie bomba, prawie jak bomber 🤣🤦
    Podobnie jak fellow ode.

Sama nazwa i te wszechobecne logo nawet na wyświetlaczu jest paskudne.

• Recenzja do @Mycoffeeshow
    Z recenzji wyłania się obraz dobrej relacji ceny do jakości.

• Na tym filmiku mocno zmartwiła mnie elektrostatyka mimo zastosowania plazmy, ale poszukałem i tutaj trafiłem na znacznie lepszą recenzję, autor również pokazał żarna. A sama elektrostatyka wygląda o wiele lepiej.

• Hej wszystkim 🙂 mój pierwszy post tutaj 🙂

Jestem właśnie na etapie wyboru młynka. Planowałem od DF64v po Timemore 078s czy DF83V. Jednak ten mi ostatnio wpadł w oko. Jacek (Jack) z MyCoffeeShow jest nim zachwycony, biorąc pod uwagę cenę, konstrukcję czy żarna (bo są podobno naprawdę super).

Jestem tylko ciekaw jakie cło (VAT) trzeba będzie zapłacić przy ściągnięciu tego "bydlaka" z Chin. Bo to, że trzeba będzie zapłacić jest więcej niż pewne. Chyba do kwoty 150 euro jest zwolnienie.

Ktoś planuje kupić?

• VAT jest wliczony w cenę, a cło wydaje mi się że powinno wynosić w okolicy 60zl. Szybko sprawdziłem, że 2.2% dla urządzeń do zaparzania kawy, ale ciężko powiedzieć jak to zakwalifikują na 99% tak. Ręki sobie nie dam uciąć za te dane, może ktoś mnie jeszcze poprawi.

Bomber i Ali cały czas daje różne rabaty, więc ta cena oscyluje bardziej w granicy 3100zl, więc tak bym się nie przejmował tym Cłem.

• W tej chwili z wysyłką pokazuje mi ostateczną cenę 2,373.30zł. Mimo wszystko nie jestem aż tak ciekaw tego młynka by go kupować.
    Jest szansa, że młynek ten znajdzie się w ofercie polskich sklepów-maja się pojawić oficjalni dystrybutorzy.

• Te 2373zl to cena bez VAT żeby się potem nie zdziwić, dlatego ta cena z VAT i cłem powinna oscylować bardziej w granicy 3100zl - jak myślisz @skansen ?

• Zgadza sie. Przy zakupie na stronie producenta cło i VAT może zostać doliczone ale dopiero w Polsce. Tak więc trzeba się z tym liczyć żeby nie było niespodzianki. Na ile jest to prawdopodobne - nie wiem, nie kupuje takich rzeczy bezpośrednio z Chin.

• pawel890P pawel890 odniósł się do tego tematu dnia
  • Kolejna recenzja:

Sugerowane posty

• Compak Fino - konkurencja dla Niche?

Młynki compak młynek sd
    17
    0 Głosy
    17 Posty
    406 Wyświetlenia
    S
    Znana jest już pełna specyfikacja. Młynek będzie miał silnik prądu stałego (tak jak Niche). Fino i Fino Scale - najważniejsze funkcjonalności: Silnik prądu stałego z przekładnią Bezstopniowa regulacja mikrometryczna Pierścień do manualnej kalibracji System antystatyczny Pojemnik 65g na mielonkę Wyłącznik bezpieczeństwa Wbudowana waga z wyświetlaczem TFT (wersja Scale) Młynki Fino i Fino Scale - dane techniczne Moc silnika: 280 W Prędkość obrotowa (stała): 270 obr./ min. Prędkość mielenia: 1,0(espresso) Żarna: 63 mm stożkowe Masa: 7 kg Fino - wymiary maks. (szerokość/głębokość/wysokość): 405mm/165mm/240mm Fino Scale - wymiary maks. (szerokość/głębokość/wysokość): 423mm/165mm/240mm Źródło: Strona producenta A jak się Wam podoba ten młynek?
  • Kontroler do młynka SD

Zrób to sam młynek sd
    2
    0 Głosy
    2 Posty
    72 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    @skansen pomysł jak najbardziej przydatny. Ja pamiętam że moja Wilfa Uniform sama się wyłączała kilka sekund po zmieleniu całości.
  • Eureka Mignon Single Dose - recenzja młynka

Młynki recenzja eureka single dose młynek młynek sd
    33
    3 Głosy
    33 Posty
    1k Wyświetlenia
    S
    To kwestia nie tyle w nadawaniu się (lub nie) do alternatyw co w zmianie np. z espresso na alternatywy i z powrotem. Eureka nadaje się do obu tych metod, tu chyba nie ma żadnych wątpliwości. Natomiast przeskakiwanie miedzy metodami jest oczywiście możliwe, aczkolwiek trudniejsze niż gdybyśmy mogli wspomagać się skalą.