Kubek termiczny z driperem
-
Cześć !
Dzięki uprzejmości @Michal_Konesso dostałem kubek termiczny z driperem od Timemore.
Co uważacie o takim urządzeniu ?
Według mnie fajna opcja na wyjazd. Drippek jednocześnie jest kubkiem i zakrętka, wchodzi do niego 13 gramów kawy. Filtry 155. Na pewno wezmę go na wakacje chociaż jeszcze niedawno byłem zdecydowany na drip bagi. -
Ja też napisze coś od siebie, jak tylko zrobię jakieś kawki przy użyciu tego cacka
-
Cześć !
Dzięki uprzejmości @Michal_Konesso dostałem kubek termiczny z driperem od Timemore.
Według mnie fajna opcja na wyjazd. Drippek jednocześnie jest kubkiem i zakrętka, wchodzi do niego 13 gramów kawy. Filtry 155. Na pewno wezmę go na wakacje chociaż jeszcze niedawno byłem zdecydowany na drip bagi.@MateuszM Hej, fajna rzecz, tylko czemu wygląda jak kubek fellow?
Czy to ma jakąś dodatkową zakretkę, czy na zasadzie zrób i wypij? -
@MateuszM Hej, fajna rzecz, tylko czemu wygląda jak kubek fellow?
Czy to ma jakąś dodatkową zakretkę, czy na zasadzie zrób i wypij?@Heniutek ten drippek jest jednocześnie zakrętka, kubkiem no i drukiem. Na jednym ze zdjęć widać jak jest zakręcony. W przeciągu kilku dni przetestuje jak będzie trzymał temp i wezmę go do pracy.
-
Cześć !
Według mnie fajna opcja na wyjazd. Drippek jednocześnie jest kubkiem i zakrętka, wchodzi do niego 13 gramów kawy. Filtry 155. Na pewno wezmę go na wakacje chociaż jeszcze niedawno byłem zdecydowany na drip bagi.@MateuszM napisał w Kubek termiczny z driperem:
Według mnie fajna opcja na wyjazd.Fajny sprzęt na wyjazdy. Sam w podróży używam podobnego zestawu tj. Timemore Crystal Eye B75 (filtry Kalita Wave 155)+Timemore Water Dropper.
Dropper sprawdza się gdy nie mamy czajnika nie mówiąc o konewce. Wodę do niego można nalewać nawet z garnka. -
@Heniutek ten drippek jest jednocześnie zakrętka, kubkiem no i drukiem. Na jednym ze zdjęć widać jak jest zakręcony. W przeciągu kilku dni przetestuje jak będzie trzymał temp i wezmę go do pracy.
@MateuszM , dzięki.
za info, czyli taka zakrętka, ale nie zakrętka.
Nam na 350 ml kawy na szybko , w tym na wyjazdach najlepiej sprawdzał się właśnie kubek Fellow, bodajże Carter?
Teraz wziąłbym ten większy ~470ml.Ma duży otwór, pasuje kalita 185.
Tylko on ma prawilną zakretkę z uszczelką.Widać jakby był zewnętrzny gwint na tym kubku, ah ok na telefonie u mnie tak marne widać.
Ten kubek się na to zakreca, ale to jest pewnie łączenie takie bardziej "transportowe"?
Pewnie to nie ma żadnej szczelności ,zarówno termicznej jak i płynów?! -
@MateuszM , dzięki.
za info, czyli taka zakrętka, ale nie zakrętka.
Nam na 350 ml kawy na szybko , w tym na wyjazdach najlepiej sprawdzał się właśnie kubek Fellow, bodajże Carter?
Teraz wziąłbym ten większy ~470ml.Ma duży otwór, pasuje kalita 185.
Tylko on ma prawilną zakretkę z uszczelką.Widać jakby był zewnętrzny gwint na tym kubku, ah ok na telefonie u mnie tak marne widać.
Ten kubek się na to zakreca, ale to jest pewnie łączenie takie bardziej "transportowe"?
Pewnie to nie ma żadnej szczelności ,zarówno termicznej jak i płynów?!@Heniutek odwracałem kubek i nic nie kapało, zobaczymy w perspektywie dłuższej podróży w plecaku.
-
@Heniutek odwracałem kubek i nic nie kapało, zobaczymy w perspektywie dłuższej podróży w plecaku.
@MateuszM , dzięki to super, ciekawe ile kawa będzie "ciepla"...
-
Dzisiaj zabrałem kubek na wycieczkę do pracy. Po podróży w plecaku nic się nie rozlało. Po 2h kawa nalana do kubeczka była idealna do picia, ale wystarczająco ciepła. Jutro zobaczę jak po 6h
-
D Dawid4792 rozdzielił ten temat dnia
-
Musze przyznać że ciekawy gadżet. Naprawdę fajnie robi się tu przelew o pojemności 200ml, tak w sam raz dla jednej osoby. Do jakości wykonania nie można się przyczepić. Użyłem 13g filtr blenda z palarni Hayb i młynka Timemore C3 ESP - wyszła z tego naprawdę dobra kawa.
-
Nie kuście, nie potrzebuję kolejnego dripera, ani kubka
-
Niestety 6h pokonało kubek i kawa była wystudzona. Myślę że do 4h da radę ale jeśli mamy dostęp do czajnika to możemy zawsze zaparzyć na świeżo
Mam jedynie obawy że jak mi spadnie to dripper się ukruszy