Przejdź do treści

Dwa rodzaje kaw ziarnistych do ekspresu automatycznego

Kawa ziarnista
10 5 428
Sugerowane posty

• Kalendarz adwentowy pod espresso

Kawa ziarnista
    3
    0 Głosy
    3 Posty
    114 Wyświetlenia
    ciastekC
    @pawel890 napisał w Kalendarz adwentowy pod espresso: Natomiast ślepy traf i degustacja po 1 shocie, nie nazwałbym odkrywaniem nowych smaków, tylko zmuszaniem się do wypicia nieudanego naparu Przez ostatnie 4 dni robiłem właśnie taką degustację ziarna po 1 szocie. 2 z nich mnie pozytywnie zaskoczyły (Jamajka, Uganda), 1 był po prostu smaczny (Meksyk), a 1 średnio udany (Gwatemala, choć z nią zawsze mam problem z jakiegoś powodu). W żadnym przypadku nie nazwałbym tego zmuszaniem się do wypicia. Jamajka zaskoczyła mnie klarownością, której nie znałem. Do Ugandy podchodziłem z nastawieniem, że mi nie zasmakuje, bo nigdy nie byłem fanem kwasowych espresso, ale zaskoczyła mnie lekkością i owocową nutą, choć nie jestem w stanie określić jakie to były owoce, a na końcu został nieprzyjemny (przynamniej dla mnie) posmak skórki z cytrusów. To według mnie zdecydowanie określiłbym mianem odkrywania nowych smaków
  • Palarnia Beskidzka Palarnia Kawy - opinie i recenzje ich kaw

Kawa ziarnista
    3
    1 Głosy
    3 Posty
    186 Wyświetlenia
    HeniutekH
    Może w końcu spróbuję tę ich Etiopkę, ciekaw jestem..
  • Co aktualnie popijacie?

Kawa ziarnista
    137
    1 Głosy
    137 Posty
    6k Wyświetlenia
    S
    @kawosz17 napisał w Co aktualnie popijacie?: Kaldi wide, bęben 300g. Powoli sobie to ulepszam. Już chaff nie wala się po kuchni, jest o wiele częściej. Wentylacja porobiona, chociaż i tak sporo dymu w mieszkaniu. Fajna ta palarka. Czasami chodzi mi po głowie palenie samemu ziaren, ale argument z dymem trochę mnie zniechęca. Nigdy za bardzo o dymie nie myślałem. Ale palenie to chyba raczej w domu niż mieszkaniu?