Przejdź do treści

Nowa kawiarka - ten sam smak.

Metody alternatywne
3 3 127
  • Jeśli ktoś szuka nowej kawiarki, wybór jest spory. Ja jestem zadowolony z mojej Bialetti. Ostatnio jednak dostałem podróżną kawiarke od Cafe de Kona. W zasadzie funkcjonuje tak samo jak i kazda inna ale jesli komuś bardziej by sie podobał ten design to polecam. Zapraszam tez do obejrzenia mojej recenzji na YT

• Świetny materiał, dziękujemy. Jeśli tylko mam dostęp do kuchenki gazowej kawiarka jest moim wyborem.

• Ja dość długo korzystałem z kawiarki codziennie, jakieś półtorej roku. Nie miałem wtedy ekspresu ciśnieniowego. Przez długi czas używałem Bialetti Brikki i do dzisiaj uważam, że napar z tej kawiarki jest świetny.

Sugerowane posty

• Orea Z1 - ZERO bypass brewer

Metody alternatywne recenzja
    11
    2 Głosy
    11 Posty
    279 Wyświetlenia
    korea83K
    @pawel890 napisał w Orea Z1 - ZERO bypass brewer: Jedyne co mnie zastanawia, to fakt tego "clarity", czy V60 nie powinno nam dawać lepszego, dzięki papierowym filtrom? W Orea Z1 są filtry od Sibarist i o ile byłem święcie przekonany, że tej firmy nie lubię, tak muszę przyznać, że oni chyba wiedzą co to rozwój Mam w domu jeszcze ich pierwsze filtry do V60 jakie wypuścili lata temu. Te w cenie jak za złoto. I to były w mojej ocenie bardzo marne filtry bo owszem, były szybkie, ale za dużo też przepuszczały drobin do naparu. Filtry do Orea też są bardzo szybkie, ale jednocześnie robią co do nich należy. Na YT w recenzji Orea Z1 Aramse pokazuje jak szybkie są te filtry w porównaniu do innych. Konkretna różnica
  • Mazzer Philos - recenzja nowości w gamie młynków SD

Młynki recenzja mazzer młynek sd
    3
    3 Głosy
    3 Posty
    171 Wyświetlenia
    B
    @skansen zakup jest prawdopodobnie możliwy głównie przez stronę producenta. Kupiłem młynek z drugiej ręki, ponieważ pierwszy właściciel niedługo po otrzymaniu przesylki stwierdził, że woli zostać przy młynku napędzanym siłą mięśni
  • Comandante C40 Mk4 - czy warto było kupić? Recenzja

Młynki recenzja młynek ręczny comandante
    2
    1 Głosy
    2 Posty
    237 Wyświetlenia
    korea83K
    Comandante trzeba oddać przede wszystkim to, że zapewnia bardzo dobrą jakość przemiału co skutkuje naparami o bardziej owocowych/żywych/ wyrazistych nutach smakowych. Jak ktoś lubi ten profil to z młynka na pewno będzie zadowolony. Ma swoje wady, ale zapewnia dobrą kawę, a już samo to wystarczy aby można było go polecić. Aktualnie mam 3 młynki pod przelewy, Kinu M47 Classic, Comandante właśnie i Sculptor 078 i lubię każdy z nich. Niby wkurza mnie liczenie klików, ale używam Comandante codziennie.