Przejdź do treści

Nowa kawiarka - ten sam smak.

Metody alternatywne
3 3 204
  • Jeśli ktoś szuka nowej kawiarki, wybór jest spory. Ja jestem zadowolony z mojej Bialetti. Ostatnio jednak dostałem podróżną kawiarke od Cafe de Kona. W zasadzie funkcjonuje tak samo jak i kazda inna ale jesli komuś bardziej by sie podobał ten design to polecam. Zapraszam tez do obejrzenia mojej recenzji na YT

• Świetny materiał, dziękujemy. Jeśli tylko mam dostęp do kuchenki gazowej kawiarka jest moim wyborem.

• Ja dość długo korzystałem z kawiarki codziennie, jakieś półtorej roku. Nie miałem wtedy ekspresu ciśnieniowego. Przez długi czas używałem Bialetti Brikki i do dzisiaj uważam, że napar z tej kawiarki jest świetny.

Sugerowane posty

• 2 Głosy
    14 Posty
    506 Wyświetlenia
    pawel890P
    Odnośnie monitoru ciśnienia, to pewnie jeszcze zrobie osobny wątek, chociaż tutaj trzeba się bardzo zastanowić czy potrzebujemy takiego gadżetu. Co do samej wagi, tutaj masz mój wykres sprzed chwili. Z samą wagą miałbyś wszystko poza niebieskim wykresem ciśnienia. Czy to sztuka dla sztuki? Trochę tak i nie. Jestem pewien, że pewne osoby osiągną podobny rezultat bez wagi. Ja natomiast uczę się trochę z tych wykresów na temat tego, żeby utrzymywać bardziej liniowy profil oraz przekładać jakieś znane profile z innych ekspresów dźwigniowych do Flair. Póki co jestem zadowolony z rezultatów, wczoraj piłem kawę z profilowaniem LexaX i jak dla mnie to były zupełnie inne doznania smakowe, mimo tych samych ziaren, grubości mielenia etc. Po prostu zabawa, ale nie konieczność. [image: 1757838722421-img_2449.png]
  • 0 Głosy
    13 Posty
    563 Wyświetlenia
    K
    Myślałem, że trzeba tylko manometr założyć i ewentualnie jakąś przejściówkę. 240e to jednak za dużo
  • 1 Głosy
    34 Posty
    2k Wyświetlenia
    D
    Kawa jest najważniejsza a do tego jest pretekst żeby w razie czego iść na zakupy