Przejdź do treści

Nowa kawiarka - ten sam smak.

Metody alternatywne
3 3 201
  • Jeśli ktoś szuka nowej kawiarki, wybór jest spory. Ja jestem zadowolony z mojej Bialetti. Ostatnio jednak dostałem podróżną kawiarke od Cafe de Kona. W zasadzie funkcjonuje tak samo jak i kazda inna ale jesli komuś bardziej by sie podobał ten design to polecam. Zapraszam tez do obejrzenia mojej recenzji na YT

• Świetny materiał, dziękujemy. Jeśli tylko mam dostęp do kuchenki gazowej kawiarka jest moim wyborem.

• Ja dość długo korzystałem z kawiarki codziennie, jakieś półtorej roku. Nie miałem wtedy ekspresu ciśnieniowego. Przez długi czas używałem Bialetti Brikki i do dzisiaj uważam, że napar z tej kawiarki jest świetny.

Sugerowane posty

• Profitec Pro 700 "Drive" - Recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. recenzja profitec
    11
    7
    2 Głosy
    11 Posty
    502 Wyświetlenia
    S
    @pawel890 napisał w Profitec Pro 700 "Drive" - Recenzja: Jakby producenci dawali możliwość aktualizacji firmware, to możeby się udało. Cóż, dziwne, że współczesne ekspresy mają ekrany OLED, a nie mogą zamontować gniazdka USB za 1zł, no chyba, że jest gdzieś ukryte dla serwisu. Takie rozwiązanie (czytnik kart SD) jest np. w La Spaziale S1 Dream. Ostatnio producenci idą zaś w aktualizację "z chmury" (La Marzocco, Fellow itp.). Trzymam kciuki, by nie zabrakło im zapału do jej utrzymywania.
  • Flair Go - espresso w podróży - recenzja

Przeniesiony Kawa na mieście i w podróży flair recenzja
    3
    2 Głosy
    3 Posty
    246 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    Z takich przenośnych sprzętów jak dotąd najbardziej trafiło do mnie właśnie Picopresso. Dało się tym zrobić naprawdę dobre espresso.
  • Timemore Chestnut S3

Młynki recenzja timemore
    5
    2 Głosy
    5 Posty
    329 Wyświetlenia
    pawel890P
    W sumie to ja prownywalem go z moim starym q2, te nowsze doczekały sie faktycznie już ulepszeń, widziałem rączkę, ale co do podstawki i tego mocowania dozownika jakoś nie byłem przekonany, tym bardziej biorąc pod uwagę różnicę w cenie. Ja akurat patrzyłem na młynek do alternatyw, i w tym przypadku k-ultra kosztuje 1160zl, to dokładnie 3x taka przebitka, jedyne co mnie zachęcało do k-ultra to większe żarna, ale moim zdaniem te parę milimetrów nie jest warte tej ceny, a po testach S3 jestem bardzo zadowolony.