Lagom Casa - czyżby rewolucja w domowych młynkach?
-
Żarna 48 lub 65mm, cenowo powinien być w Europie w okolicach 3000-3500.
Retencja na poziomie 0g, nie wymagane RDT.Z filmów, które obejrzałem młynek wygląda jak nowy lepszy Niche Zero i moim zdaniem może być jednym z najlepszych młynków do domu.
Mały, moim zdaniem bardzo ładny, przemyślana budowa, żarna swoje, łatwy dostęp do środka bez narzędzi.
W przypadku zamówienia bezpośrednio od producenta wychodzi niecałe 2300 złotych. Do tego trzeba będzie doliczyć pewnie akcyzę i VAT.
Wysyłka ma być na przełomie stycznia i lutego kolejnej partii.
Według mnie może być to jeden z najlepszych młynków do domu, który zadowoli większość użytkowników, chyba, że dalej będą chcieli gonić króliczka.
Dajcie znać o myślicie o tytułowym młynku.
-
Zapowiada się ciekawie.
Cieszy mnie też ogólny trend unowocześniania konstrukcji.
W sprzęcie kawowym jeszcze kilka lat temu dominowały "stare i dobre" rozwiązania-grupa E61 z 1961 roku, grzałki jak w PRL-owskim czajniku i silniki prądu zmiennego jak w betoniarce (w młynkach i rotapompach).
Tytułowy Lagom jest już sprzętem współczesnym. Bezszczotkowy silnik prądu stałego to bez dwóch zdań dobre rozwiązanie. Podobne do tego w Niche. Główne zalety takiego napędu to wysoki moment obrotowy, możliwość zmniejszenia i regulacji prędkości obrotowej, mniejsze ryzyko zablokowania się żaren.
Zastanawia mnie tylko kwestia żaren 48 lub 65mm-będą dwa warianty? Czy to jedne żarna stożkowe które zmierzono w dwóch miejscach? -
Dwa warianty, 48 jest już chwilę na rynku, teraz 65 wypuszczają
-
S skansen przeniósł ten temat z Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. dnia
-
S skansen rozdzielił ten temat dnia
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się