Przejdź do treści

Przełączenie ze zbiornika na wodociąg

Kawowa poradnia
5 3 37
  • Nowy ekspres Nurri R-Type DR, z przyłączem do wodociągu. Po włączeniu wyje, że brak wody, po zalaniu zbiornika grzecznie sobie z niego zasysa. Jak to przełączyć na wodociąg? Z zewnątrz nie widzę żadnego "hebla", instrukcja (dość skromna) milczy na ten temat, gógiel też. Będę rano dzwonił do sprzedawcy, ale może ktoś tu wie, co zrobić.

• Jaki tam jest czujnik poziomu? Jeśli są elektrody w zbiorniku to należałoby je zewrzeć ze sobą kabelkiem.

• Nie masz tam jakiegoś kabelka w okolicy zbiornika? W Biance trzeba odłączy wtyczkę co z zewnątrz wygląda trochę jak Jack 3.5mm.

image.jpeg

• OK, zdjąłem pokrywę i jest zawór "main/reservoir". Nie pobiera już wody ze zbiornika tylko ciągnie z sieci/filtra. Ale, co jest trochę bez sensu, woda w zbiorniku musi być, jeśli nie ma to "no go". Chyba, że trzeba jakąś zworkę na płycie głównej przestawić. Dopytam sprzedawcę. Mam też parę innych uwag, ale to zaraz wątek w ekpresach wrzucę.

• Oprócz zaworka jest też często przełącznik lub w inny sposób oszukuje się czujnik zwierając / rozwierając go w zależności od zasady działania.

Sugerowane posty

• 5 porad na początek przygody z espresso

Kawowa poradnia espresso poradnik porady
    1
    0 Głosy
    1 Posty
    158 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział
  • Kawa na wyjeździe

Kawowa poradnia
    8
    0 Głosy
    8 Posty
    384 Wyświetlenia
    K
    Ja to zawsze jak gdzieś jadę, to głównie allinclu. Wtedy sobie zawsze spróbuję takiej kawy hotelowej, która czasem potrafi zaskoczyć (na Zanzibarze mieli nadzwyczaj ciekawą kawę). Z reguły niestety, kawa nie smakuje za dobrze i zaczynam chodzić po lokalnych kawiarniach. Tak szczerze powiem, że żadna nie smakuje tak przyjemnie jak ta, którą sam sobie zrobisz. Co najwyżej może być podobna.
  • Wpływ kofeiny na sen

Kawowa poradnia
    18
    0 Głosy
    18 Posty
    875 Wyświetlenia
    K
    Jak nie ćwiczę a wypiję espresso o 19, to ciężko mi zasnąć, słabiej śpię. Jak ćwiczę, to się jak zabity