Przejdź do treści

Sensory ciśnienia espresso

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
21 3 396 1
  • Sprawdziłem jeszcze dodatkowo, manometry są kompatybilne w tym trójniku, można wkręcić oryginalny.
    Aczkolwiek, powstaje problem, że ten ich jest dostosowany pod trójnik, a wkręcenie oryginalnego sprawia, że tarcza manometru jest obrócona o 45 stopni w dół, czyli jak wcześniej zero było na osi X, to teraz jest na dolnej Y.

• ciastekC ciastek odniósł się do tego tematu dnia
Sugerowane posty

• Bookoo Motto 80

Młynki single dose młynek bookoo
    20
    1 Głosy
    20 Posty
    253 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ja go prawdopodobnie zamówię na 99%, ale liczę, że może ktoś mi wybije z głowy pomysł. Jeśli będzie tak samo dobrze spasowany i użyte materiały jak w wagach, to trzeba liczyć na topowe wykonanie.
  • 2 Głosy
    14 Posty
    235 Wyświetlenia
    pawel890P
    Odnośnie monitoru ciśnienia, to pewnie jeszcze zrobie osobny wątek, chociaż tutaj trzeba się bardzo zastanowić czy potrzebujemy takiego gadżetu. Co do samej wagi, tutaj masz mój wykres sprzed chwili. Z samą wagą miałbyś wszystko poza niebieskim wykresem ciśnienia. Czy to sztuka dla sztuki? Trochę tak i nie. Jestem pewien, że pewne osoby osiągną podobny rezultat bez wagi. Ja natomiast uczę się trochę z tych wykresów na temat tego, żeby utrzymywać bardziej liniowy profil oraz przekładać jakieś znane profile z innych ekspresów dźwigniowych do Flair. Póki co jestem zadowolony z rezultatów, wczoraj piłem kawę z profilowaniem LexaX i jak dla mnie to były zupełnie inne doznania smakowe, mimo tych samych ziaren, grubości mielenia etc. Po prostu zabawa, ale nie konieczność. [image: 1757838722421-img_2449.png]
  • 1 Głosy
    17 Posty
    492 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ukradzione z reddita, ale chyba nic tego nie przebije. https://www.reddit.com/r/espresso/comments/1lzfce9/so_i_got_my_hands_on_a_pesado_hd_shower_screen/ [image: 1752518302376-d3584e15-0c9a-49f0-aa12-84f6862e3c6d-image.png] [image: 1752518308886-175864ef-d2a2-4ace-8e6d-00a7eded1ba7-image.png]