Przejdź do treści

Malbork - polecane kawiarnie

Kawa na mieście i w podróży
1 1 93
  • W Malborku w okolicach Zamku możemy skorzystać z oferty roweru z kawą. Możemy też podejść kilka kroków do lokalu we włoskim stylu:

Po Lodzie?

Piastowska 3, 82-200 Malbork, kilkaset metrów od Zamku
    Po Lodzie Malbork (2).jpg
    Logo Illy zachęciło mnie do wejścia. W środku króluje nowoczesna, duża, trzygrupowa Faema. Obok Mahlkoning z GbW i puck press. Upewniłem się u obsługi, że w młynku jest rzeczywiście kawa Illy i wiedziałem, że będzie dobrze 🙂
    Po Lodzie Malbork (1).jpg
    Espresso w stylu włoskim 10/10. Lepszego ciemnego palenia nie znajdziemy nawet we Włoszech. Polecam miłośnikom klasycznych włoskich kaw.

Sugerowane posty

• Kawiarnie Speciality to dobre miejsce na brunch

2
    0 Głosy
    2 Posty
    102 Wyświetlenia
    ciastekC
    Mam mieszane odczucia. Z jednej strony sypanie kawy specialty do ekspresu automatycznego wydaje się mijać z celem. Abstrahuję od umiejętności baristy obsługującego kolbę, bo można różnie trafić. Takie ziarno jest przecież często znacznie droższe od tych produkowanych na ogromną skalę i obecnych w większości marketów, a młynki w automatach to przecież wersje mocno budżetowe. Nie wspominając o stabilności temperatury… Z drugiej strony, kiedy sam miałem jeszcze automat Nivony, uzyskiwałem dużo lepsze rezultaty sypiąc goryla zamiast marketowego ziarna z wyższej półki.
  • Standardy przygotowania kawy w kawiarni

4
    0 Głosy
    4 Posty
    138 Wyświetlenia
    pawel890P
    Mi nawet nie chodziło o wypicie jakiejś doskonałej kawy, chociaż wiele osób twierdzi, że pije często taką we Włoszech. Chociaż sam tego jakoś nie uświadczyłem w Rzymie - ale to już inna historia. Chodzi mi o jakiś minimalny standard higieny i świadomości, jeśli ktoś mieli mi kawę do kolby, w które znajdują się mokre resztki po poprzednim shocie to po prostu mam ochotę zadzwonić do szefa kawiarni i zapytać, czy też przygotowuje sobie tak kawę w domu.
  • Gdańsk - najlepsze kawiarnie

3
    0 Głosy
    3 Posty
    163 Wyświetlenia
    pawel890P
    Perro Negro Kaffe Kiedyś wpadłem do kawiarni, całkiem blisko rynku, generalnie to takie połączenie baru z kawiarnią, ciekawy klimat w środku. Można się napić dobrej kawy i zjeść ciasto, albo czegoś mocniejszego.