Gdynia - polecane kawiarnie
-
Black & White Coffee
Władysława IV 28, 81-361 Gdynia
Duży wybór kaw alternatywnych i espresso. Dwugrupowa LaMa, Puck press i dwa młynki Mazzera dzięki czemu mamy różne kawy do wyboru do espresso. Zmieniają się one wielokrotnie w ciągu roku. W kącie EK43 do alternatyw. Zdecydowałem się na espresso i Brazylię. Oprócz tego dostałem próbkę nowego przelewu z ziaren Geishy od Story Roasters. Kawa doskonała, obsługa miła ale też bardzo pewna siebie i swoich umiejętności.
Mogę polecić to miejsce miłośnikom espresso ale i fani alternatyw znajdą coś dla siebie.Kofeina Gdynia
Abrahama 41, 81-366 Gdynia
Miejsce dla fanów alternatyw, ciast i innych napojów. Espresso też jest oferowane ale chyba trochę przy okazji. Stoliki z gniazdkami za co ogromny plus. To doskonałe miejsce jeśli chcemy chwilę popracować, choć trochę głośne. Jak jestem w Gdynii to wracam napić się dobrej kawki i posiedzieć. -
500 Café
Armii Krajowej 13, 81-391 Gdynia
https://maps.app.goo.gl/Enuq7YQLGoXWwKDA8
Bardzo mały punkt ale można usiąść w środku i na zewnątrz. Różne metody parzenia, można kupić ziarno.FLOW CAFE
Świętojańska 69, 81-389 Gdynia
https://maps.app.goo.gl/1XG2QHtKhE9iVcSc6
Dobra kawa, tutaj jest większy punkt. Serwują chyba śniadania, zawsze jest pełno ludzi. Chwilę w kolejce trzeba odczekać albo wziąć kawkę na wynos. -
Kosmos Gdynia, wnetrze może wydawać się troche eklektyczne, duży wybór kaw, herbat, nawet cascara była..
Tak patrze na mapę gdzie byłem (nie pamietam nazw) i bardzo dużo tych kawiarni sie wyświetla teraz na dosyć malym obszarze..
Jasno kawa na Starowiejskiej, piłem tam Dak-a Bolivie przelew, była super i b. miła obsługa.
Kiedyś jeszcze Tłok był bardzo polecany.
Edit. no ta Geisha ze Story ciekawa być może, chciałem spróbować, ponad 100ke za 200g 🫣, chyba myta klasyka, a nie jakieś "wyjebongo"

Jeśli w Kofeinie można wejsć głebiej po takich schodkach, to pilismy tam smaczną kawę i jedliśmy dobre ciasta.
Kofeina i B&W, to jedne z pierwszych miejsc gdzie zawitaliśmy szukając kawy.
Na Starowiejskiej warto jeszcze zajrzeć do Lavendy na Herbatę i Lawendową lemoniadę i coś przekasić.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się