Przejdź do treści

Szczecin palarnie kawy

Kawa na mieście i w podróży
5 3 104 1
  • Szczecin nie słynie jako kawowa stolica, mimo tego można znaleźć kilka ciekawych palarni. Na wyróżnienie na pewno zasługuje palarnia Korona 1912 - czyli najstarsza i najdłużej działająca palarnia w Polsce, tutaj linkuje wpis o ciekawej historii palarni. Warto również wspomnieć o Qualia Caffe, czyli palarni, która słynie z tytułu 1 miejsca na Mistrzostwach Polski Roasting 2020, poza paleniem, zajmują się również szkoleniami dla baristów na wysokim poziomie.

Nie chciałbym oceniać i wyróżniać szczególnie żadnej z palarni, wszystkie mają swoje wady i zalety, aby nikogo nie urazić. Dlatego opiszę listę dostępnych palarni, które prowadzą również sprzedaż internetową. Robiąc małe rozeznanie, czy czegoś nie pominąłem odkryłem przy okazji nową palarnie, z której sam nigdy nie miałem okazji jeszcze nic próbować, mianowicie Buenas Buenas, czyli speciality kawy z Kolumbii.

• Hej, BuenasBuenas ciekawa oferta!

Thx

Edit. kuszą te infuzy ;]

• O nawet nie wiedziałem co to są infuzowana, czy jak to się zwie 🙂

• O nawet nie wiedziałem co to są infuzowana, czy jak to się zwie 🙂

@pawel890 , bardzo modne "ostatnimi czasy", bo czym tu jeszcze zaskoczyć klientelę...

Na lato, fajne czasem takie wykręcone kawki.

Coffeemates, chyba sprowadziło trochę kawek bezpośrednio z plantacji od Bermudeza z Kolumbii, może warto popróbować?! ;]

• Hej, BuenasBuenas ciekawa oferta!

Thx

Edit. kuszą te infuzy ;]

@Heniutek napisał w Szczecin palarnie kawy:

kuszą te infuzy

Coś mi świta, że kawy infuzowane (aromatyzowane) są odradzane w jakimś przypadku, ale nie mogę sobie teraz przypomnieć o co dokładnie chodziło. Chyba te dodatki mogą zostawać w młynku, więc by trzeba myć przy każdej zmianie ziarna.

Sugerowane posty

• Wacaco Pixapresso – espresso w podróży

3
    1 Głosy
    3 Posty
    203 Wyświetlenia
    S
    @ciastek napisał w Wacaco Pixapresso – espresso w podróży: Choć brzmi kusząco, efekty niestety zdają się nie być wcale lepsze, przynajmniej według filmu powyżej Ciekawe. Wygląda na to, że cały ekspres jest "zoptymalizowany" pod sitko ciśnieniowe. Sądzę, że jest więcej maszynek które "wolą" sitka ciśnieniowe.
  • Hel - najlepsza kawiarnia

1
    0 Głosy
    1 Posty
    67 Wyświetlenia
    Nikt jeszcze nie odpowiedział
  • Gdańsk - najlepsze kawiarnie

3
    0 Głosy
    3 Posty
    104 Wyświetlenia
    pawel890P
    Perro Negro Kaffe Kiedyś wpadłem do kawiarni, całkiem blisko rynku, generalnie to takie połączenie baru z kawiarnią, ciekawy klimat w środku. Można się napić dobrej kawy i zjeść ciasto, albo czegoś mocniejszego.