Meraki Espresso
-
Meraki Espresso, wbudowany młynek z wagą, inteligentna ekstrakcja do zadanej wagi shota. Profile do wczytania gdy podłączymy wifi
Meraki Espresso Coffee Machine
Meraki Espresso Coffee Machine, with contactless technology, handpicked barista library, sleek industrial design and an intuitive user face - experience a new era of home brewing luxury.
Meraki (www.merakitech.com)
Temat startował bodajże na kickstarterze, widziałem kilka filmików z tą maszynką. Co sądzicie o takim ekspresie ?
Na Konesso pojawiła się już karta produktu więc niedługo pewnie ruszy sprzedaż. Może @Michal_Konesso uraczy nas sztuka testową?
Ekspres do kawy Meraki - Czarny
Ekspres do kawy Meraki - Czarny, Czarny ekspres do kawy Meraki to nwoczensy ekspres kolbowy, który łączy innowacyjne technologie z eleganckim designem, oferując najlepszą jakość kawy. Idealny dla domowych baristów, którzy pragną pełnej kontroli i personalizacji swojej kawy. - Konesso.pl
Konesso.pl (www.konesso.pl)
-
Ciekawa konstrukcja.
Szykuje się konkurencja dla Sage Oracle. Specyfikacja jest podobna. Też ma dwa bojlery, podgrzewaną grupę i oczywiście kolbę na 58mm. Podobnej wielkości są też bojlery - 0,35l kawowy i 0,55l parowy.
W stosunku do Oracla jest lepiej wyposażony-ma pompę rotacyjną, wagową kontrolę młynka i ekstrakcji.
Wygląda na to, że będzie to najwyższej klasy ekspres z wbudowanym młynkiem. Do tego całkiem rozsądnie wyceniony jak za taki zestaw- aktualnie Konesso podaje 8000zł.
Ciekaw jestem wyników testów. -
Na innym forum znalazłem informacje, że ten ekspres nie ma regulacji ciśnienia OPV?
To chyba spory minus? -
Na innym forum znalazłem informacje, że ten ekspres nie ma regulacji ciśnienia OPV?
To chyba spory minus?@Ticcino napisał w Meraki Espresso:
To chyba spory minus?Ten ekspres ma pompę rotacyjną. W takich ekspresach nie reguluje się ciśnienia ekstrakcji przez OPV. Jest natomiast montowany OPV jako zawór bezpieczeństwa.
-
Pozostaje jeszcze pytanie, jakiej jakości będzie ten wbudowany młynek.
-
@Dawid4792 napisał w Meraki Espresso:
Pozostaje jeszcze pytanie, jakiej jakości będzie ten wbudowany młynek.
Producent chwali się współpracą z Timemore. Obstawiam więc młynek na podobnym poziomie co odświeżony Oracle który ma z kolei żarna Baratzy.
-
Jestem w trakcie testów tytułowej maszyny.
Pierwsze wrażenia są bardzo na plus.
Dzięki wbudowanym wagom i podglądowi ich wskazań można na bieżąco kontrolować i poprawiać parametry kawy.
Jest to ciekawa propozycja dla również dla bardziej zaawansowanych użytkowników.
-
-