Przejdź do treści

Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand

Młynki
6 3 182
  • Nowa wersja kultowego niemalże młynka Mazzer Mini to kolejna propozycja od Mazzera.

Mazzer rozszerza w ostatnim czasie swoją ofertę młynków do kawy dla domowych baristów. Do Philosa i Omegi dołączyła teraz nowa wersja młynka Mazzer Mini.

Młynek otrzyma żarna 233M znane z młynka Super Jolly V Pro oraz opcjonalnie żarna dostosowane do jasnych wypałów.

Młynek ma sterowanie elektroniczne - programowanie czasowe dozy z dokładnością do 0,01s.

Prędkość mielenia na poziomie 2-2.5 g/s. Moc silnika nie jest na razie znana.

Materiały producenta poniżej

Mazzer Mini nowy 2.jpg

Mazzer Mini nowy.jpg

Więcej:
    https://shop.mazzer.com/blogs/journal/the-new-mini

• Wygląda niesamowicie, jak widać, można odświeżyć klasyk ze smakiem.
    Czekam jeszcze, aż powstanie mazzer mini w wersji SD 🙂

• Wyglada super i od razu wjeżdża z mniejszym hoperem...
    Dostępny ma być "wczesnym latem" , ciekawe jaka bedzie cena?!

• Wygląda niesamowicie, jak widać, można odświeżyć klasyk ze smakiem.

@pawel890 napisał w [Nowa wersja Mazzer Mini

Byłbym zaskoczony gdyby taki młynek powstał, ponieważ w ofercie jest już Philos.

• Ja również będę zaskoczonym , ale Philos do końca do mnie nie przemawia. Zdecydowanie bardziej podoba mi się design Mazzer mini i chętnie bym go zobaczył w odsłonie SD. Szkoda, że Mazzer nie tworzy tyle wariantów młynków co Eureka. 🙂 W ostateczności trzeba czekać na Mazzer v2

• Ja również będę zaskoczonym , ale Philos do końca do mnie nie przemawia. Zdecydowanie bardziej podoba mi się design Mazzer mini i chętnie bym go zobaczył w odsłonie SD. Szkoda, że Mazzer nie tworzy tyle wariantów młynków co Eureka. 🙂 W ostateczności trzeba czekać na Mazzer v2

@pawel890 napisał w Nowa wersja Mazzer Mini - ciekawa propozycja wśród młynków on demand:

Philos do końca do mnie nie przemawia

Do mnie też. Nie przekonuje regulacja grubości z tyłu młynka.
    Natomiast sama koncepcja "maszynki do miesą" a więc - poziomo silnik, przekładnia wpychająca ziarna do pionowych żaren jak najbardziej na plus.

• S skansen odniósł się do tego tematu dnia
Sugerowane posty

• Czy europejscy producenci młynków idą drogą Nokii? Dyskusja.

Zablokowany Młynki mahlkönig eureka
    11
    2 Głosy
    11 Posty
    272 Wyświetlenia
    S
    Do dalszej dyskusji zapraszam w wątku Czy europejscy producenci młynków pójdą drogą Nokii? Analiza rynku.
  • Mahlkönig X64 SD - nowy gracz na rynku młynków SD ?

Młynki młynek ręczny mahlkönig
    13
    1 Głosy
    13 Posty
    552 Wyświetlenia
    S
    Pierwsze egzemplarze trafiają do odbiorców. Niestety młynek ten kontynuuje niechlubną tradycję większych braci i trafia do klientów nieskalibrowany https://youtu.be/i2f8rl8OhV4?si=KqAnRF8MoIfgEf3e
  • Lelit William PL72 - recenzja młynka on demand

Młynki recenzja lelit lelit william młynek od
    4
    0 Głosy
    4 Posty
    202 Wyświetlenia
    S
    W praktyce młynek "daje radę", dlatego też trzymałem go tak długo. Jest szybki i dość cichy. Regulacje można ogarnąć-ważne, żeby nie trzymać się kurczowo czasu mielenia. Procedura jest następująca: Ustawiamy specjalnie za długi czas mielenia, tak, żeby kawy mielić celowo za dużo. Sypiemy kawę do sitka, wyrównujemy równo z górną krawędzią, nadmiar kawy usuwamy. Parzymy kawę i sprawdzamy rezultaty -w zależności od potrzeb zmniejszamy/zwiększamy grubość mielenia. Gdy już mamy ustawioną grubość mielenia wyliczamy jego czas. Ważymy dozę przed i po usunięciu nadmiaru kawy, proporcjonalnie korygujemy czas. Jeśli się ogarnie regulacje Williama to już żaden młynek nigdy nie będzie nam straszny Retencja jest podobna lub mniejsza do innych podobnych młynków. Tak już młynki on demand mają Natomiast to czego nie przeskoczymy to dostęp do żaren. Jest to słaby punkt młynka i trzeba się nastawić na czyszczenie proszkiem zamiast rozbierania. Konfrontując na koniec wszystko powyższe z ceną młynka oceniam w skali szkolonej sprzęt na 4. Za około 2000zł nie ma w tej chwili innego młynka OD z żarnami tej wielkości. Na pewno młynkowi nie przysłużył się brak "bazy wiedzy". Mało jest informacji o młynku. Jako ciekawostkę podam, że jeśli zapytamy google o William PL72 cons to jako odpowiedź dostaniemy fragment mojego postu z innego forum [image: 1746025572995-screenshot-2025-04-30-170523.png]