Przejdź do treści
  • Kategorie
  • Jak zacząć z kawą
  • Poradnik espresso
  • Pierwszy młynek do kawy
  • Woda do kawy
  • Popularne
  • Ostatnie
  • Tagi
  • Użytkownicy
  • Grupy
Skórki
  • Light
  • Cerulean
  • Cosmo
  • Flatly
  • Journal
  • Litera
  • Lumen
  • Lux
  • Materia
  • Minty
  • Morph
  • Pulse
  • Sandstone
  • Simplex
  • Sketchy
  • Spacelab
  • United
  • Yeti
  • Zephyr
  • Dark
  • Cyborg
  • Darkly
  • Quartz
  • Slate
  • Solar
  • Superhero
  • Vapor

• Domyślna (Brak skórki)
  • Brak skórki
Zwiń
Zdjęcie
  1. Ekspresy do kawy | Najlepsza kawa
  2. Pozostałe - kapsułki, saszetki ESE, brew bagi, drip bagi, kawa rozpuszczalna itp.
  3. Quick Brew Bags

Quick Brew Bags

Zaplanowany Przypięty Zablokowany Przeniesiony Pozostałe - kapsułki, saszetki ESE, brew bagi, drip bagi, kawa rozpuszczalna itp.
brew bagdrip bag
6 Posty 4 Uczestników 135 Wyświetlenia
  • Najpierw najstarsze
  • Najpierw najnowsze
  • Najwięcej głosów
Odpowiedz
  • Odpowiedz, zakładając nowy temat
Zaloguj się, aby odpowiedzieć
Ten temat został usunięty. Mogą go zobaczyć tylko użytkownicy upoważnieni do zarządzania tematami.
  • Fave CoffeeF Niedostępny
    Fave CoffeeF Niedostępny
    Fave Coffee
    napisał ostatnio edytowany przez

Hej, na naszym blogu pojawił się wpis o stosunkowo nowej metodzie parzenia kawy, czyi Quick Brew Bags. Wciąż poszerzamy bazę wiedzy dostępną na stronie i dzielimy się nią też tutaj.

Czym jest Quick Brew Bag?
    Jest to nowoczesna metoda parzenia kawy, która przypomina klasyczną herbatę w torebce lub papierowy drip. Wewnątrz specjalnie zaprojektowanego woreczka znajduje się zmielona kawa, gotowa do parzenia. Wystarczy zanurzyć go w gorącej wodzie lub zalać, poczekać kilka minut, aby cieszyć się pełnym aromatem.

Jest to metoda prosta wygodna, która ma wiele zalet. Nie musisz martwić się o odpowiednią ilość kawy, mielenie ziaren czy skomplikowaną temperaturę wody. Cały proces jest intuicyjny. Quick Brew Bag idealnie sprawdza się w podróży, w pracy czy podczas weekendowych wyjazdów. Możesz zabrać ze sobą ulubioną kawę, gdziekolwiek jesteś. Pomimo prostoty parzenia, kawa zachowuje pełnię smaku i aromatu, co sprawia, że jest to doskonała alternatywa dla innych metod. Dodatkowo większość torebek Quick Brew Bag jest wykonana z biodegradowalnych materiałów, co sprawia, że po użyciu można je wyrzucić bez obaw o środowisko.

Jak to działa?
    Istnieje kilka form parzenia Quick Brew Bagów, niektóre przygotowywane są jak torebki z herbatą, które należy zalać wrzątkiem. Te które znajdziecie w ofercie FAVE bardziej przypominają papierowy drip, a sposób parzenia jest podobny to klasycznej metody przelewowej. Sposób przygotowania następująco:

1. Oderwij górne zabezpieczenie i umieść drip w kubku.

2. Zalej kawę gorącą wodą, aż do wypełnienia się torebki z kawą.

3. Poczekaj aż woda opadnie i powtórz to jeszcze 2 razy.

4. Wyjmij drip z kubka i delektuj się kawą.

To wszystko! Bez konieczności posiadania specjalistycznego sprzętu – parzenie w Quick Brew Bag jest szybkie, wygodne i dostępne praktycznie wszędzie.

Kiedy warto sięgnąć po Quick Brew Bag?
    W pracy – gdy chcesz szybkie, a zarazem smaczne parzenie kawy bez konieczności posiadania ekspresu czy kawiarki.

Podróżując – jest to świetne rozwiązanie na np. wycieczki pod namiot. Zabierając ze sobą pakiet torebek, masz pewność, że nie będziesz musiał rezygnować z pysznej kawy w nieznanych miejscach. Wystarczy zalać kawę wrzątkiem.

W codziennym zabieganym życiu – jeśli chcesz cieszyć się aromatyczną kawą, ale nie masz czasu na skomplikowane przygotowanie.

Quick Brew Bags od FAVE
    W naszej ofercie, poza ziarnami kawy, znajdziecie oczywiście Quick Brew Bags. Opakowane 12g świeżo zmielonych ziaren jest gotowe do zaparzenia. Rodzaje kaw, które sprzedajemy w tej postaci się zmieniają, dlatego polecamy śledzić co mamy aktualnie na stanie. Po niedawnej dostawie znajdziecie u nas następujące kawy w saszetkach:

ETIOPIA SHANTAWENE-BOMBE – QUICK BREW BAG: kawa speciality o harmonijnym smaku, wyróżniająca się nutami czarnej herbaty, mango, truskawki i kwiatowy aromatem.

KOLUMBIA LA RICUARTE – QUICK BREW BAG: kawa wyróżniająca się nutami truskawki, melona i miodu.

A Wy próbowaliście tej metody? Jakie macie zdanie?

Całujemy,
    Fave

1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
    0
    • Dawid4792D Niedostępny
      Dawid4792D Niedostępny
      Dawid4792
      Mod

Próbowałem już kilku drip bagów i efekty były naprawdę dobre. Moim zdaniem to fajna opcja gdy jesteśmy poza domem. Ja co prawda jak gdzieś jadę to staram się zahaczyć o jakieś kawiarnie, ale jeśli jesteśmy gdzieś poza miastem to siłą rzeczy z kawiarnią może być problem, więc taki drip bag może się wtedy przydać.

Ekspres : Nivona Cube
      Młynek : Timemore C3 ESP
      Poprzednie sprzęty : Moccamaster / 1Zpresso ZP6s / Behmor 2020SR+ / Lelit Anita / Gaggia Classic / Comandante C40 / Wilfa Uniform / Timemore X / Timemore S3

Fave CoffeeF 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
      1
      • HeniutekH Niedostępny
        HeniutekH Niedostępny
        Heniutek

Zastanawiałem się sensu takich drip bagów, w miejscu gdzie mamy czajnik i jesteśmy przejazdem i ogranicza Nas miejsce np w plecaku, hotel, czy mały aneks, super sprawa.
        Chyba że jesteśmy na kampingu i gotujemy na "żywym" ogniu też uszłyby.
        Oglądałem troche jakiś rolek i filmików promujących drip bagi i śmieszy mnie jak ktoś w plenerze otwiera drip baga i zalewa "gorącą" wodą z termosu...
        To ja sobie robię kawkę w termos i biorę ze sobą, sztuka dla sztuki?

Po co sobie tak komplikować życie?!

Myślałem żeby kupić trochę pustych drip bagów i potestować, ale brak hermetycznego zamknięcia wykluczyło je..

0
        • korea83K Niedostępny
          korea83K Niedostępny
          korea83

Dla mnie drip bagi to czysty skok na kasę, taka trochę sztuka dla sztuki. No chyba, że ktoś szuka dla siebie opcji naprawdę minimalistycznej i jest gotów na jakieś tam kompromisy, wtedy może to mieć sens.

Ekspres: Lelit Bianca, Fellow Aiden
          Młynek: Mazzer Super Jolly V Pro Electronic, Kinu M47 Classic, Comandante C40 mk4, Timemore Sculptor 078

0
          • Dawid4792D Dawid4792

Próbowałem już kilku drip bagów i efekty były naprawdę dobre. Moim zdaniem to fajna opcja gdy jesteśmy poza domem. Ja co prawda jak gdzieś jadę to staram się zahaczyć o jakieś kawiarnie, ale jeśli jesteśmy gdzieś poza miastem to siłą rzeczy z kawiarnią może być problem, więc taki drip bag może się wtedy przydać.

Fave CoffeeF Niedostępny
            Fave CoffeeF Niedostępny
            Fave Coffee

@Dawid4792 Właśnie sądzę, że to jest najfajniejsza opcja na np wyjazd w góry, kajaki, pod namiot. Z mojego doświadczenia kawy, które parzy się na takich wyjazdach są dość średnie, więc taki Quick Brew Bag z kawą speciality jest idealnym rozwiązaniem.

Dawid4792D 1 odpowiedź Ostatnia odpowiedź
            0
            • Fave CoffeeF Fave Coffee

@Dawid4792 Właśnie sądzę, że to jest najfajniejsza opcja na np wyjazd w góry, kajaki, pod namiot. Z mojego doświadczenia kawy, które parzy się na takich wyjazdach są dość średnie, więc taki Quick Brew Bag z kawą speciality jest idealnym rozwiązaniem.

Dawid4792D Niedostępny
              Dawid4792D Niedostępny
              Dawid4792
              Mod

@Fave-Coffee ja sobie zerknę na ofertę pewnie za jakiś czas. Spróbować nie zaszkodzi, a mam jakieś porównanie bo testowałem już inne. Fajne jest to, że te drop nagi tak fajnie wchodzą na zwykły kubek 🙂

Ekspres : Nivona Cube
              Młynek : Timemore C3 ESP
              Poprzednie sprzęty : Moccamaster / 1Zpresso ZP6s / Behmor 2020SR+ / Lelit Anita / Gaggia Classic / Comandante C40 / Wilfa Uniform / Timemore X / Timemore S3

0
              • S skansen przeniósł ten temat z Dział handlowy dnia
              Odpowiedz
              • Odpowiedz, zakładając nowy temat
              Zaloguj się, aby odpowiedzieć
              • Najpierw najstarsze
              • Najpierw najnowsze
              • Najwięcej głosów

• Zaloguj się

• Nie masz konta? Zarejestruj się

• Aby wyszukiwać zaloguj się lub zarejestruj.
              • Pierwszy post
                Ostatni post
              0
              • Kategorie
              • Jak zacząć z kawą
              • Poradnik espresso
              • Pierwszy młynek do kawy
              • Woda do kawy
              • Popularne
              • Ostatnie
              • Tagi
              • Użytkownicy