Mierniki temperatury grupy i czasu parzenia
-
Rancilio Epoca 1gr

-
Bardzo fajne przeróbki. Jak zmniejszałeś liczbę grup? Sam ciąłeś i spawałeś bojler?
-
Nuova Simonelli Appia 3gr przerobiona na 1 gr.
Bojler został skrócony piłką do metalu do wymiarów bojlera z Appia 1gr i grzałka wymieniona na krótszą z Appii. Użyłem twardego lutu do połączenia. Widać to po lewej stronie. Pokrywę, w której montuje się grzałkę musiałem przetoczyć na tokarce, żeby ścianka bojlera dobrze pasowała.
Dodatkowo zamontowałem zawór iglicowy w obwodzie termosyfonu tak jak w Faema Legend do regulacji przepływu. Po regulacji nie było potrzeby flushing.

-
Czujnik temperatury

-
Złożona rama po skróceniu

-
Po prawej stronie widać łączenie tacki ociekowej.
Zamontowany wyświetlacz OLED.
Nowa naklejka z napisami (mam jeszcze kilka)

-
Cały zestaw zostawiłem dawnym podwładnym po zakończeniu pracy

-
Super przeróbki z tymi PIDami, jak wyliczałeś offset PIDu, czy każdy ekspres i bojler to niezależne ustawienie?
-
Tu chyba bez offsetu-pomiar sondą wkręconą w grupe.
-
To są same pomiary temperatury i czasu bez sterowania PID.
Hello! It looks like you're interested in this conversation, but you don't have an account yet.
Getting fed up of having to scroll through the same posts each visit? When you register for an account, you'll always come back to exactly where you were before, and choose to be notified of new replies (either via email, or push notification). You'll also be able to save bookmarks and upvote posts to show your appreciation to other community members.
With your input, this post could be even better 💗
Zarejestruj się Zaloguj się