Przejdź do treści

Podkładki antywibracyjne - tłumiące drgania ArtFlex

Zrób to sam
4 4 130
  • Znalazłem przypadkiem w Castoramie takie oto podkładki. Jest to polski produkt dedykowany pod cięższe urządzenia-pralki, silniki, klimatyzatory.

Podkladki.jpg

Postanowiłem zakupić na próbę jeden zestaw i podłożyć pod Biankę.

Bianca podkladki.jpg

Podkladka.jpg

Efekt jest wyczuwalny. Zmierzyłem przed i po głośność telefonem-spadła o 7,8dB. Przy cenie wynoszącej mniej niż 15zł to bardzo dobra oferta.

• Hej, czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze, przy tym również nieszpecące.
    Kupiłem je kiedyś pod pralkę i chyba gdzieś je wcięło, zupełnie zapomniałem o nich 😉

Kiedyś coś takiego mi wpadło, już chyba mają gumę...

• Ja zmieniałem jakiś czas temu pralkę i też kupiłem podkładki antywibracyjne. Czuć różnice, drgania się nie przenoszą już 🙂

• Bianka ma całkiem duże stopki 🙂 U mnie trochę ciężej byłoby coś takiego wcisnąć w Silvia, aczkolwiek jak zajrzałem pod spód to wygląda jak antywibracyjne gumowe nóżki. Więc chyba mały sens, tutaj w przypadku drewnianych to aż się prosi podmienić.

Sugerowane posty

• Wymiana zaworu bezpieczeństwa

Przeniesiony Zrób to sam
    9
    0 Głosy
    9 Posty
    153 Wyświetlenia
    kabziorK
    No dobra, dowaliłem tak mocno że nie jestem w stanie teraz go rozkręcić. Ale jak w niego dmucham czy od góry czy od dołu to przepływ spokojnie jest, dopiero mocniejsze dmuchnięcie od dołu go blokuje. Czyli chyba jest OK, bo przestraszyłem się, że skręciłem tak mocno że w ogóle go zablokowałem. Poza tym mam wrażenie, że siła dmuchania potrzebna do zablokowania jest podobna w nowym i starym, czyli zostaje tak jak jest. Operację uznaję za zakończoną.
  • Mierniki temperatury grupy i czasu parzenia

Zrób to sam
    15
    1 Głosy
    15 Posty
    248 Wyświetlenia
    W
    To są same pomiary temperatury i czasu bez sterowania PID.
  • Stalgast/Expobar Office Control - miernik OLED + manometr

Zrób to sam
    2
    3 Głosy
    2 Posty
    64 Wyświetlenia
    S
    Dobra robota. Zawsze podobały mi się te ekspresy i ich kompaktowa budowa.