Przejdź do treści

Podkładki antywibracyjne - tłumiące drgania ArtFlex

Zrób to sam
4 4 130
  • Znalazłem przypadkiem w Castoramie takie oto podkładki. Jest to polski produkt dedykowany pod cięższe urządzenia-pralki, silniki, klimatyzatory.

Podkladki.jpg

Postanowiłem zakupić na próbę jeden zestaw i podłożyć pod Biankę.

Bianca podkladki.jpg

Podkladka.jpg

Efekt jest wyczuwalny. Zmierzyłem przed i po głośność telefonem-spadła o 7,8dB. Przy cenie wynoszącej mniej niż 15zł to bardzo dobra oferta.

• Hej, czasem najprostsze rozwiązania są najlepsze, przy tym również nieszpecące.
    Kupiłem je kiedyś pod pralkę i chyba gdzieś je wcięło, zupełnie zapomniałem o nich 😉

Kiedyś coś takiego mi wpadło, już chyba mają gumę...

• Ja zmieniałem jakiś czas temu pralkę i też kupiłem podkładki antywibracyjne. Czuć różnice, drgania się nie przenoszą już 🙂

• Bianka ma całkiem duże stopki 🙂 U mnie trochę ciężej byłoby coś takiego wcisnąć w Silvia, aczkolwiek jak zajrzałem pod spód to wygląda jak antywibracyjne gumowe nóżki. Więc chyba mały sens, tutaj w przypadku drewnianych to aż się prosi podmienić.

Sugerowane posty

• Smart wtyczki do uruchamiania ekspresu

Zrób to sam tuya smart wtyczka zigbee ikea
    3
    0 Głosy
    3 Posty
    153 Wyświetlenia
    S
    Dotychczas IKEA miała w ofercie jedynie standardowe wtyczki pozwalające na włączenie/wyłączenie urządzenia. Od niedawna w ofercie są dostępne wtyczki INSPELNING które pozwalają nie tylko na sterowanie ale również na pomiar zużycia energii. [image: 1744836467021-ikea-inspelning-1.jpg] Do gniazda wtykowego będą pasować okrągłe wtyczki typu E. Wtyczki są solidnie wykonane, mają przyzwoicie opisane parametry. [image: 1744836468047-ikea-inspelning-2.jpg] Żeby uzyskać wszystkie funkcjonalności, w tym pomiar zużycia prądu konieczna jest bramka IKEA. Z bramką Tuya działa tylko sterowanie włącz/wyłącz.
  • Kontroler do młynka SD

Zrób to sam młynek sd
    2
    0 Głosy
    2 Posty
    72 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    @skansen pomysł jak najbardziej przydatny. Ja pamiętam że moja Wilfa Uniform sama się wyłączała kilka sekund po zmieleniu całości.
  • Mierniki temperatury grupy i czasu parzenia

Zrób to sam
    15
    1 Głosy
    15 Posty
    248 Wyświetlenia
    W
    To są same pomiary temperatury i czasu bez sterowania PID.