Przejdź do treści

Moje top 3 kawowe gadżety w roku 2024

Akcesoria domowego baristy - wagi, tampery, pojemniki itd.
3 3 106
  • Koniec roku to czas podsumowań. W ciagu ostatnich 12 miesięcy nagralem okolo 50 recenzji i miałem okazję bawić sie wieloma ciekawymi sprzętami. Postanowiłem wiec wybrać 3 które uważam za najlepsze. Moje kryteria które muszą one spełniać: innowacyjność, być ciekawe i musi to być sprzęt który uzywam regularnie.
    Moje Top 3 gadzety na rok 2024 to:
    Orea V4
    Waga Bookoo
    Cyclone WDT od MHW-3BOMBER.

A wy co byście nominowali do tej listy?
    Polecam obejrzeć moją pełną recenzję, gdzie wspominam tez o innych kawowych zabawkach.
    Szczęśliwego Nowego Roku!

• Fajna ta waga. Wielka szkoda, że najprawdopodobniej nie da się jej połączyć z nową linea mini. Zakładam że marzocco ma ograniczenia w oprogramowaniu, żeby działała tylko dedykowana Acaia.

MHW to mega rozwijająca się firma z Chin. Kupiłem kilka akcesoriów już kilka lat temu, kiedy mało kto o nich słyszał. Robią się bardzo konkurencyjni pod kątem asortymentu.

Super robota Jacku!

• Ta waga wydaje się super, ale nie widziałem, gdzie najlepiej to zamówić do Polski.

Widzę, że istnieje flair 58 kit od BooKoo - można zrobić mini Decenta 😉

Sugerowane posty

• 3 Głosy
    3 Posty
    127 Wyświetlenia
    MikołajM
    Dzięki bardzo za pozytywne słowa . Tak jak to @korea83 wspomniał, problem z za szybkimi obrotami został już rozwiązany. Co do sukces produktu w tym przypadku dla mnie on został osiągnięty. Od początku był to projekt, który nie miał być nigdy na szeroką skalę produkowany. To handmade z krwi i kości, który ma być z najwyższej jakości produktów, mieć nietuzinkowy design i poprawność działania. Zdaję sobie sprawę, że są tańsze rozwiązania, tak jak to @Dawid4792 podawał przykład z młynkami i zdecydowanie się z tym zgadzam. Natomiast pomimo tego, że chińskie zamienniki są tańsze i równie dobrze działają, Comandante nadal ma swoich odbiorców, którzy niekoniecznie stawiają na cenę, ale na poczucie produktu premium. Coś co "ma duszę". A ja ręcznie produkując i składając każdą sztukę, dołączając ręcznie podpisany certyfikat jakości tę duszę w każdym produkcie zabieram. I właśnie dla takich ludzi dedykuję moje WDT. Dzięki jeszcze raz za każdą opinię. Każda z nich daje inne podejście i pomaga w dopracowaniu. Z pasji do kawy, dla pasjonatów kawy 🫡
  • 1 Głosy
    7 Posty
    125 Wyświetlenia
    ciastekC
    nie mogę już edytować, ale znalazłem: https://socraticcoffee.com/2016/12/examining-the-impact-of-the-ocd-on-total-dissolved-solids-extraction/
  • 1 Głosy
    6 Posty
    151 Wyświetlenia
    Dawid4792D
    @Mycoffeeshow no na rzecz Nivony Cube no i bez zmian pije też przelewy. Wrzucę jakaś mini recenzje Nivony