Przejdź do treści

Eureka Mignon Single Dose - jak wyciszyć drgający hopper

Młynki
1 1 47 1
  • Widziałem, że już kilka osób, które nabyły pierwszą wersję tego młynka, zgłaszało problem z drgającym i głośną pracą młynka.
    Podobno w nowej wersji problem został wyeliminowany.

Problemem okazał się system anty-popcorn, który posiada luzy gdy znajduje się na dole. Aby rozwiązać problem trzeba wyciągnąć go w górę, aby jego nóżki stawiały odpowiedni opór. Wrzucam filmik z instrukcją jak poradzić sobie z tym prostym problemem.

PS. Mam nadzieję, że niedługo uda mi się zmajstrować recenzję tego młynku po ponad roku używania.

Sugerowane posty

• Eureka Mignon Specialita Smart - zapowiedź nowego młynka

Młynki eureka
    13
    1 Głosy
    13 Posty
    289 Wyświetlenia
    S
    Zgadza się. PGA jest w LaCimbali od dobrych kilku lat (co najmniej 5) a GBS jest dostępny od niecałego roku. Przy czym główną barierą jest na razie konieczności stosowania młynka i ekspresu z tego samego ekosystemu. Szkoda, że producenci nie wprowadzili jeszcze otwartego standardu komunikacji będącego odpowiednikiem ONVIF w kamerach CCTV albo Matter w Smart Home. W takim otwartym standardzie mógłby się komunikować np. ekspres Faema z młynkiem np. Mahlköniga. To by była petarda.
  • Czy europejscy producenci młynków idą drogą Nokii? Dyskusja.

Zablokowany Młynki mahlkönig eureka
    11
    2 Głosy
    11 Posty
    280 Wyświetlenia
    S
    Do dalszej dyskusji zapraszam w wątku Czy europejscy producenci młynków pójdą drogą Nokii? Analiza rynku.
  • Eureka Baby Grinder - moje wrażenia z 6 miesięcy użytkowania

Młynki recenzja młynek ręczny eureka
    4
    1 Głosy
    4 Posty
    126 Wyświetlenia
    pawel890P
    @skansen Jak myślę o marce Eureka to mam w głowie najbardziej designerskie młynki, aczkolwiek po ich ostatnich eksperymentach mam spore wątpliwości. Szklane hoppery i pojemniczki na kawę jakoś do mnie nie przemawiają. A druga sprawa, że pozbywam się wszystkich ręcznych młynów, zostawiam sobie jeden 1Zespresso Q1 na wszelki wypadek do podróży. [image: 191-1.jpg?v=1]