Przejdź do treści

Gaggia Classic UP

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
3 2 11
  • Gaggia Classic UP to kolejna, po wersji GT nowość w ofercie Gaggia. Jest to rozwinięcie modelu Classik o kilka modyfikacji które często były dokładane przez użytkowników do istniejących ekspresów.

Gaggia Classic UP - najważniejsze aspekty

• Mosiężny bojler kawowy 0,12l (taki sam jak w innych nowych wersjach),
    • PID z wyświetlaczem TFT (nowość w stosunku do Classik),
    • Programowana preinfuzja (nowość w stosunku do Classik),
    • Manometr (nowość w stosunku do Classik),
    • Pompa wibracyjna, wbudowany zbiornik,
    • Wyprodukowana we Włoszech.

Cena ok. 850 Euro.

Ekspres jest konkurencją dla Lelit Victoria, Profitec Go, Quick Mill POP, Ascaso Dream.

Poniżej materiał omawiający zmiany. Sporo jest w nim marudzenia i narzekania ale pozwala sobie wyrobić zdanie o tej maszynie.

• Ta konstrukcja mnie nieco zaskoczyła bo w sumie obyła się niemal bez echa. Ekspres ma już blisko rok, a ze dwa miesiące temu jak patrzyłem to był dostępny chyba tylko w jednym sklepie w Polsce.

• Ta konstrukcja mnie nieco zaskoczyła bo w sumie obyła się niemal bez echa. Ekspres ma już blisko rok, a ze dwa miesiące temu jak patrzyłem to był dostępny chyba tylko w jednym sklepie w Polsce.

@ciastek said:

Ta konstrukcja mnie nieco zaskoczyła bo w sumie obyła się niemal bez echa. Ekspres ma już blisko rok, a ze dwa miesiące temu jak patrzyłem to był dostępny chyba tylko w jednym sklepie w Polsce.

Faktycznie cicho o niej, ale dostępna jest trochę krócej, zdaje się, że od marca.
    Nie ma w tym ekspresie zupełnie nic czego by nie miała na przykład Victoria czy Dream. Gaggia nie ma więc za bardzo czym się chwalić. Z drugiej strony co takiego mogliby wymyśleć? W tym segmencie chyba wszystko już zostało powiedziane.

Sugerowane posty