Lagom Casa - czyżby rewolucja w domowych młynkach?
-
Żarna 48 lub 65mm, cenowo powinien być w Europie w okolicach 3000-3500.
Retencja na poziomie 0g, nie wymagane RDT.Z filmów, które obejrzałem młynek wygląda jak nowy lepszy Niche Zero i moim zdaniem może być jednym z najlepszych młynków do domu.
Mały, moim zdaniem bardzo ładny, przemyślana budowa, żarna swoje, łatwy dostęp do środka bez narzędzi.
W przypadku zamówienia bezpośrednio od producenta wychodzi niecałe 2300 złotych. Do tego trzeba będzie doliczyć pewnie akcyzę i VAT.
Wysyłka ma być na przełomie stycznia i lutego kolejnej partii.
Według mnie może być to jeden z najlepszych młynków do domu, który zadowoli większość użytkowników, chyba, że dalej będą chcieli gonić króliczka.
Dajcie znać o myślicie o tytułowym młynku.
-
Zapowiada się ciekawie.
Cieszy mnie też ogólny trend unowocześniania konstrukcji.
W sprzęcie kawowym jeszcze kilka lat temu dominowały "stare i dobre" rozwiązania-grupa E61 z 1961 roku, grzałki jak w PRL-owskim czajniku i silniki prądu zmiennego jak w betoniarce (w młynkach i rotapompach).
Tytułowy Lagom jest już sprzętem współczesnym. Bezszczotkowy silnik prądu stałego to bez dwóch zdań dobre rozwiązanie. Podobne do tego w Niche. Główne zalety takiego napędu to wysoki moment obrotowy, możliwość zmniejszenia i regulacji prędkości obrotowej, mniejsze ryzyko zablokowania się żaren.
Zastanawia mnie tylko kwestia żaren 48 lub 65mm-będą dwa warianty? Czy to jedne żarna stożkowe które zmierzono w dwóch miejscach? -
Dwa warianty, 48 jest już chwilę na rynku, teraz 65 wypuszczają
-
-