Przejdź do treści

Turin gallantin DB - czy ktoś słyszał, czy ktoś wie?

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp.
3 3 38
  • Witajcie,
    Trafiłem ostatnio na ekspres dość podobny do Lelita Bianci, jednakże znacznie tańszy.
    Ma zarówno PID, rotacyjną pompę, dual boiler jak i Flow control.
    Niestety Turin Gallantin DB jest dostępny wyłącznie za granicą i nie ma możliwości wysyłki do Polski. To są informacje które zdobyłem.
    Może ktoś jednak słyszał że ktoś w Polsce tym handluje?

Wklejam link gdzie go znalazłem. (ale usuńcie dwie spacje bo jeszcze nie mogę opublikować linku)

na90procent.

• Turin to przebranie chińczyka w US. W Europie może to być AVX i MiiCoffee, choć pewnie jeszcze kilka innych marek się znajdzie. Tak na szybko nie mogę znaleźć odpowiednika dla tego konkretnego ekspresu.

Nie jest też wcale taki tani - do ceny którą widzisz w espressooutlet trzeba doliczyć VAT, cło i przesyłkę, więc 9k to minimum, a to i tak cena promocyjna. Standardowo wychodzi ok 12k jeśli nie więcej. To kwoty podobne, jeśli nie wyższe, porównując z Bianką.

daa91d9c-f670-48a5-8e8f-2ad603020ae3-image.png

Pamiętaj, że mimo podobnej specyfikacji, sprzęt może zachowywać się zupełnie inaczej, m.in. ze względu na precyzję produkcji (albo jej brak) czy użytych materiałów, o elektronice już nie wspominając.

• Ciekawy sprzęt, dzięki za wrzucenie go @na90procent .

Patrząc po specyfikacji i stronie to chyba na razie sprzedaż tylko w USA:

Free Shipping for Orders Over $100 in USA 48 States - No International Shipping
    Voltage: 120 V 60 Hz

Patrząc na cenę
    1899USD-aktualna promocyjna cena w USA
    6907PLN-cena przeliczona na PLN, można ją traktowa jako cenę netto
    8495PLN-cena z doliczonym polskim VAT 23%
    nie jest to super tanio, tak bym powiedział w miarę rozsądnie.

Cena w Polsce może być inna. Rynek ekspresów w USA jest dość specyficzny, ekspresy tam są droższe niż w EU z różnych powodów. I tam ekspres ten może sporo namieszać. Dla nas kawoszy pojawienie się nowych graczy to dobra wiadomość, mamy większy wybór 🙂

Sugerowane posty

• Bezzera Duo - filtrowanie wody

4
    0 Głosy
    4 Posty
    133 Wyświetlenia
    S
    Jak będziesz mieć jakieś pytania lub coś jest niejasne - pisz.
  • Fresco Experta PRO czy to dobry ekspres do małego biura?

5
    0 Głosy
    5 Posty
    142 Wyświetlenia
    S
    @OfficeManago napisał w Fresco Experta PRO czy to dobry ekspres do małego biura?: Fresco Experta PRO, czy to dobry ekspres? Chcę poznać zalety i wady. Tak na szybko Zalety: prosta konstrukcja Wady: bardzo wysoka cena jak za ekspres o takich parametrach, brak PID, niewielki bojler, grupa E61 wymagająca okresowego smarowania, HX - wymaga cooling flushy, długi czas nagrzewania, tylko jeden manometr pokazujący ciśnienie bojlera serwisowego, brak manometru pokazującego ciśnienie ekstrakcji Podsumowując - gdyby ten ekspres kosztował około 4000 zł to nikt by go nie odradzał. Ale cena rzędu 9000zł za prostego, małego HXa to po prostu przesada.
  • Rancilio Silvia - recenzja

Ekspresy kolbowe, dźwigniowe itp. ekspres kolbowy recenzja rancilio silvia
    3
    3 Głosy
    3 Posty
    327 Wyświetlenia
    pawel890P
    Ostatnim czasem zaczyna mi się pojawiać korozja pod tacką ociekową, czy macie jakieś propozycje co tutaj można zrobić z tym fantem?