Sensory ciśnienia espresso
-
Jest też gotowy zestaw do robota, cena aktualnie całkiem spoko 500zł~ samo ciśnienie, z wagą, żeby mierzyć też przepływ to 800zł.
Jak coś to ja swój zestaw zamówiłem (Bookoo), dam znać jak dojdzie i przetestuje. Cena bardzo atrakcyjna, w Polsce taki sam zestaw ponad dwukrotnie drożej.
Za cały zestaw:
- sensor ciśnienia bt
- waga
- manometr z rozdzielnikiem
- darmowa przesyła
Zapłaciłem 748 zł
Z tego co widziałem sam sensor bt u "Janusza", kosztuje 749zł

@pawel890 , Hej tak sie zastanawiam, albo coś źle patrzę, albo miałeś jakiś specjalny kod zniżkowy ,czy była lepsza oferta?
Do robota pokazuje podobną kwotę...
5% kod daje niecałe 930zł i darmową wysyłkę.
-

-
@Heniutek Tak wtedy była jakaś dodatkowa promocja 20% z okazji 2 lat, i jeszcze jakiś dodatkowy kod dodałem. Fajnie jest to, że kody się u nich sumowały dlatego cena się ładnie zbiła.
-
@Heniutek Tak wtedy była jakaś dodatkowa promocja 20% z okazji 2 lat, i jeszcze jakiś dodatkowy kod dodałem. Fajnie jest to, że kody się u nich sumowały dlatego cena się ładnie zbiła.
@pawel890 uhhh, no tak naprawdę dodatkowego manometru nie potrzebuje, choć to fajna opcja z tym Tee i zmianą położenia manometru które w sumie można rozwiazać wydrukiem z 3D, albo kawałkiem blaszki.
-
@pawel890 uhhh, no tak naprawdę dodatkowego manometru nie potrzebuje, choć to fajna opcja z tym Tee i zmianą położenia manometru które w sumie można rozwiazać wydrukiem z 3D, albo kawałkiem blaszki.
@Heniutek No wbrew pozorom mi się ten dodatkowy manometr przydaje, ale pewnie kwestia preferencji. Mimo, że uważam ten sprzęt jak i wszystko z BooKoo najwyższej jakości, to jednak manometr Flair jest trochę bardziej czytelny. Ale wracając do meritum, moim zdaniem łatwiej czytać analogowy odczyt ciśnienia prosto z manometru, niż cyfrowe próbkowanie z telefonu.
-
@Heniutek No wbrew pozorom mi się ten dodatkowy manometr przydaje, ale pewnie kwestia preferencji. Mimo, że uważam ten sprzęt jak i wszystko z BooKoo najwyższej jakości, to jednak manometr Flair jest trochę bardziej czytelny. Ale wracając do meritum, moim zdaniem łatwiej czytać analogowy odczyt ciśnienia prosto z manometru, niż cyfrowe próbkowanie z telefonu.
@pawel890 Dzięki za info, niestety ponad 900zł to wciąż sporo.
Chociaż sama waga to koszt rzędu prawie 500 zł ?! To ta sama waga co solo sprzedają? -
Tak ta sama waga, w bundle trochę taniej wychodziło. Aktualnie mają 2 rodzaje wag, micro pod espresso i szerszy model. No różnica 150zł~ od mojej kwoty finalnej, czyli teoretycznie ten dodatkowy 20% rabat.
-
Tak ta sama waga, w bundle trochę taniej wychodziło. Aktualnie mają 2 rodzaje wag, micro pod espresso i szerszy model. No różnica 150zł~ od mojej kwoty finalnej, czyli teoretycznie ten dodatkowy 20% rabat.
@pawel890 Dziekować, trochę sie w tym pogubiłem już.
Bez tego "dodatkowego" trójnika "tee" i analogowego manometru, to faktycznie dla mnie traci trochę sens, jak napisałeś.
Skoro wkręcam czujnik w miejsce oryginalnego manometru to bez sensu pozbywać się go.
Wiadomo z czasem czlowiek łapie wprawę i już czuje rękoma robiąc entą kawę na tych samych ziarnach gdzie jest ten "opór" odpowiedniego ciśnienia, ale lubię zerknąć na manometr ;]
-
Miałbyś największy problem jakby akurat padła gdzieś bateria, albo generalnie nie chciał się bawić w mierznie pomiaru ze smartfonu, to wtedy tracisz całkowicie pomiar z manometru i robisz na ślepo. Dlatego ten trójnik mimo wszystko jest dość przydatny, no i druga sprawa myślę, że mimo wszystko pewnie masz ze 100ms opóźnienie na wykresie, a na manometrze masz natychmiastową informację zwrotną, żeby móc dostosować ciśnienie.
Dlatego moim zdaniem budżetowa opcja to sama waga, a jak już się bawić w "Decenta", no to kupować pełen zestaw sensor i dodatkowy trójnik z ich manometrem.
-
Sprawdziłem jeszcze dodatkowo, manometry są kompatybilne w tym trójniku, można wkręcić oryginalny.
Aczkolwiek, powstaje problem, że ten ich jest dostosowany pod trójnik, a wkręcenie oryginalnego sprawia, że tarcza manometru jest obrócona o 45 stopni w dół, czyli jak wcześniej zero było na osi X, to teraz jest na dolnej Y. -
C ciastek odniósł się do tego tematu dnia